Tenis

Duje Ajduković u tri seta do pobjede na startu turnira u Nonthaburiju

Branimir Korać • utorak, 16.01.2024.
Duje Ajduković u tri seta do pobjede na startu turnira u Nonthaburiju
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatski tenisač Duje Ajduković postavljen je za prvog nositelja na Challengeru u Nonthaburiju, a u prvom kolu slavio je nakon velike borbe protiv Talijana Stefana Travaglije...

Iako je postavljen za prvog nositelja u Nonthaburiju, Duje Ajduković nije imao jednostavan posao na startu. Prvi protivnik bio mu je Talijan Stefano Travaglia koji ga je odveo u treći set, ali Ajduković je ipak slavio za sat i 35 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač od početka je imao dosta posla, našao se brzo u minusu 4:1 da bi nakon toga nanizao četiri gema i došao do preokreta. Travaglia se nije predao i vratio je izgubljeni servis, ali je odmah nakon toga ipak ponovno pokleknuo i Ajduković je uzeo set sa 7:5.

U drugom setu obojica su čvrsto držala svoj servis bez ijedne break lopte do same završnice seta kada Travaglia kod 5:4 dolazi do prve prilike i radi break i odmah uzima i set.

Odluka je tako pala u trećem setu gdje je Ajduković bio dosta bolji. Poveo je odmah s 2:0 i do kraja seta nije pružio Travagliji niti najmanju nadu da bi se mogao vratiti u set.

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj, prvi su odigrali 2022. godine u kvalifikacijama Challengera u Helsinkiju gdje je Travaglia bio bolji sa 6:1, 7:6.

U drugom kolu Ajduković će igrati protiv domaćeg igrača Thanapeta Chante ili Akire Santillana.

Challenger Nonthaburi, prvo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska, 1) - Stefano Travaglia (Italija) 7:5, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!