Tenis

Petra Martić spašava čast hrvatskog tenisa na Australian Openu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.01.2024.
Petra Martić spašava čast hrvatskog tenisa na Australian Openu
Foto: EPA

Posljednja hrvatska predstavnica u singlu na Australian Openu, Petra Martić, sutra će odigrati svoj susret prvog kola. Protivnica joj je Ajla Tomljanović...

Četiri hrvatska predstavnika dosad su izašla na terene u Melbourne Parku i svo četvero upisalo je poraz. Nitko osim Dine Prižmića nije imao neprelaznu prepreku, a na kraju je jedino Prižmić zaradio pozitivnu ocjenu.

Igraj na Martić - Tomljanović na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njegov problem je što je morao igrati protiv velikog Novaka Đokovića, ali uzeo mu je set i odigrao odličan meč. Ostali su uglavnom bili u podređenom položaju i nisu oduševili te su upisali poraze.

Jučer su poispadali Prižmić, Čilić i Ćorić, a njima se jutros pridružila i Donna Vekić koja nije odradila dobar meč protiv Anastasije Pavljučenkove.

U glavnom ždrijebu tako je ostala još samo Petra Martić koja će pokušati svladati bivšu suigračicu iz hrvatske reprezentacije, Ajlu Tomljanović.

Martić je sezonu počela na turniru u Aucklandu gdje je odigrala tri meča, upisala je pobjede protiv Španjolke Masarove i Kineskinje Yuan, a zaustavila ju je Amerikanka Emma Navarro koja je u sjajnoj formi.

Za razliku od Petre, Tomljanović nije nastupala na turnirima nego je branila boje Australije na United Cupu. Tamo je upisala tri poraza od Katie Boulter, Jessice Pegule i Angelique Kerber dok je svladala Nataliju Stevanović.

Mjesto, vrijeme

Melbourne, John Cain Arena, 9:00

Prošli međusobni dvoboj

Martić i Tomljanović dosad su se susrele tri puta, Petra je slavila dva puta, a Tomljanović jednom. Ajla je bila bolja u posljednjem meču 2021. godine na US Openu gdje je slavila u dva seta, a prije toga Martić je bila bolja 2010. godine u Indian Wellsu i 2011. na Australian Openu.

Prognoza

Sudeći prema nastupu u Aucklandu, Martić je u solidnoj formi i favorit je u ovom dvoboju. Međutim rezultati hrvatskih predstavnika u Melbourneu zasad su poražavajući pa je i ovdje potreban oprez.

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!