Tenis

Zverev i Ribakina namučili se za prolaz u drugo kolo Australian Opena

Branimir Korać, HINA • utorak, 16.01.2024.
Zverev i Ribakina namučili se za prolaz u drugo kolo Australian Opena
Foto: EPA

Njemački tenisač Alexander Zverev, šesti nositelj Grand Slam turnira Australian Open, pobijedio je sunarodnjaka Dominika Koepfera na startu turnira u Melbourneu.

Alexander Zverev je kroz karijeru imao česte teške mečeve na Grand Slam turnirima, nerijetko je i gubio u dvobojima gdje je bio veliki favorit, a i ovaj put je loše startao jer je izgubio prvi set. No, uspio se trgnuti u nastavku meča i slaviti 4:6, 6:3, 7:6(3), 6:3.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Velika borba trajala je između domaćeg igrača Thanasija Kokkinakisa i Austrijanca Sebastiana Ofnera. Uz oduševljenje domaćih navijača nakon četiri sata i 20 minuta Kokkinakis je prošao dalje pobjedom 7:6(1), 2:6, 6:7(4), 6:1, 7:6(8). Idući suparnik Australca bit će Grigor Dimitrov.

Britanka Emma Raducanu je ostvarila prvu pobjedu na Grand Slam turnirima nakon Wimbledona 2022. godine, svladala je Amerikanku Shelby Rogers 6:3, 6:2.

Težak uvod u turnir imala je Kazahstanka Jelena Ribakina, treća nositeljica i finalistica Australian Opena od prošle godine. Očekivano je zahtjevna suparnica bila Čehinja Karolina Pliškova, a Ribakina je pobijedila 7:6(6), 6:4.

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!