Rukomet

[VIDEO] Martinović: 'Dat ću sve od sebe da se što prije vratim i budem spreman za kvalifikacije'

Branimir Korać • utorak, 16.01.2024.
[VIDEO] Martinović: 'Dat ću sve od sebe da se što prije vratim i budem spreman za kvalifikacije'

Ivan Martinović ipak ne mora na operaciju. Nakon konzultacija s više specijalista, donesena je odluka o konzervativnom liječenju ramena...

Hrvatska rukometna reprezentacija iznimno je hendikepirana ozljedom Ivana Martinovića. Martinović je ozljedu zaradio u susretu s Austrijom te je prisiljen na pauzu.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bilo je jako teško zadnja dva dana prihvatiti situaciju kakva je, ali cijela ekipa je bila uz mene, pomogli su mi dosta. Večeras gledam utakmicu, navijat ću. Malo mi je lakše, trenutno ne osjećam bolove, jedino uz pokret", istaknuo je hrvatski reprezentativac.

Ono što je dobro je da ipak ne mora na operaciju što znači i da bi se trebao prije vratiti na parket.

"Dobio sam dosta mišljenja o svemu, bio sam i jutros kod specijalista za rame i na kraju je pala odluka da ipak ne moram na operaciju što mi puno znači jer neću izgubiti pola godine. Rehabilitacija bi trebala trajati mjesec-dva i nadam se da ću biti spreman za mjesec i pol dana."

"Moja odluka i u dogovoru s klubom je da neću ići na operaciju, tako smo odlučili i olakšanje mi je da ne moram na operaciju i da će na kraju sve biti dobro."

Martinović se nada kako bi mogao biti spreman već za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će biti održan od 14. do 17. ožujka, a Hrvatska bi trebala na njemu sudjelovati.

"Dat ću sve od sebe da se što prije vratim i ako Bog da bit ću spreman za kvalifikacije."

Inače izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Goran Perkovac napravio je jednu izmjenu uoči utakmice Hrvatske i Rumunjske. Umjesto Kristiana Pilipovića, u sastav je uvršten Dominik Kuzmanović. Tako u ovom trenutku ima tri vratara na raspolaganju, a na izborniku je konačna odluka koja će dvojica vratara biti prijavljena za utakmicu s Rumunjskom (rok za prijavu igrača je sat vremena prije početka utakmice).

Istodobno, manjih problema s povišenom temperaturom ima Veron Načinović. Uoči odlaska u SAP Arenu na utakmicu s Rumunjskom, na sastanku igrača izbornik će procijeniti njegovo stanje i odlučiti hoće li biti u sastavu ili ne. Moguća zamjena je treći kružni napadač Tomislav Kušan.

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!