Ostali sportovi

Dvije dvorane Doma sportova dobile imena po sportskim velikanima

Filip Mihoković • utorak, 16.01.2024.
Dvije dvorane Doma sportova dobile imena po sportskim velikanima
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ledenu dvoranu i Dvojku u zagrebačkom Domu sportova od 16. siječnja krase nova imena, a riječ je o dvama istinskim legendama hrvatskog sporta, Mirku Novoselu i Dragutinu Šurbeku.

Od danas dvije dvorane unutar Doma sportova nose nova imena. Dvoranu 1 ćemo od sada nazivati "Dvorana Mirko Novosel", dok će Dvorana 2 nositi ime "Dvorana Dragutin Šurbek" u čast dvjema zagrebačkim legendama hrvatskog sporta. Upravno vijeće Ustanove za upravljanje sportskim objektima je 6. studenog 2023. godine donijelo odluku o imenovanju Ledene dvorane i Dvojke unutar Doma sportova po zagrebačkim sportskim legendama Mirku Novoselu i Dragutinu Šurbeku, a danas ta odluka stupa na snagu.

Mirko Novosel najuspješniji je trener Cibone u povijesti kluba, a povijest zagrebačke, jugoslavenske i hrvatske košarke nemoguće je ispričati ne davši obol legendarnom "Mirkecu", kako su ga od milja navijači zvali. Sada će dvorana u kojoj su Cibosi postigli svoje najveće uspjehe nositi i ime čovjeka zaslužnog za iste.

Dragutin Šurbek je kao stolnotenisač osvojio čak 22 medalje na europskim prvenstvima te tome pridodao još 14 svjetskih odličja. Na raznim turnirima slavio je nevjerojatnih 112 puta od čega je 42 puta bilo u pojedinačnoj kategoriji, 32 u muškim parovima, četiri puta u mješovitim parovima te 34 puta u momčadskim natjecanjima.

Obje ličnosti ostavile su neizbrisiv trag u hrvatskom sportu, a sada će njihova imena krasiti dvorane u kojima će Zagrepčani i Hrvati postizati nove uspjehe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!