Košarka

Embiid slavio u dvoboju zadnja dva MVP-ja, Clippersi bolji od Thundera

Petar Jenjić • srijeda, 17.01.2024.
Embiid slavio u dvoboju zadnja dva MVP-ja, Clippersi bolji od Thundera
Foto: EPA

Noćas su odigrane tri utakmice na NBA parketima. Gledali smo dvoboju zadnja dva MVP-ja, Phoenix Sunsi napravili su preokret protiv Sacramento Kingsa, a LA Clippersi na krilima Paula Georga slavili protiv Oklahoma City Thundera...

Noćas smo imali priliku gledati dvoboj dva posljednja MVP-ja, a na koncu su do pobjede stigli Philadelphia 76ersi koji su na domaćem parketu bili bolji od aktualnih prvaka, Denver Nuggetsa rezultatom 126:121.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sixerse je do pobjede predvodio Joel Embiid s 41 poenom, sedam skokova i deset asistencija, dok je najbolji kod Nuggetsa bio Nikola Jokić s 25 koševa i 19 skokova.

Phoenix Sunsi zaostajali su 113:96 protiv Sacramento Kingsa, ali su napravili seriju 23:4 i na kraju stigli do pobjede 119:117. Za pobjedu je slobodna bacanja ubacio Kevin Durant 1.8 sekundi prije kraja i tako donio ekipi treću uzastopnu pobjedu.

Durant je susret zaključio s 27 poena i pet skokova, a prvo ime bio je Grayson Allen s 29 koševa, pet skokova i šest asistencija. On je ubacio čak devet trica čime je izjednačio rekord franšize.

Najbolji je kod Kingsa bio De'Aaron Fox s 33 koša i šest asistencija.

Zanimljivo je bilo i u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Oklahoma City Thunder i svladali ga rezultatom 128:117, na krilima odlične posljednje četvrtine Paula Georgea. Ovo im je četvrta pobjeda u zadnjih pet utakmica, a Thunderu drugi uzastopni poraz.

George je susret zaključio s 38 poena, od čega je 18 ubacio u zadnjoj četvrtini. Tome je dodao sedam skokova i pet asistencija. Ivica Zubac nije nastupio u drugoj utakmici zaredom zbog manjih problema s desnim listom.

Gostujuću ekipu predvodio je Jalen Williams s 25 poena i sedam dodavanja.

NBA:
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 126:121
Phoenix Suns - Sacramento Kings 119:117
LA Clippers - Oklahoma City Thunder 128:117

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!