Košarka

Bivši igrač Cedevite Duje Dukan pronašao angažman u Austriji

Filip Mihoković • utorak, 16.01.2024.
Bivši igrač Cedevite Duje Dukan pronašao angažman u Austriji
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Duje Dukan postao je novi igrač austrijskog IMMOunited dukes Klosterneuburga nakon što je posljednji angažman imao u nizozemskom Landstede Hammers Zwolleu....

Duje Dukan u svojoj karijeri igrao je za Cedevitu, Estudiantes i Castello u Španjolskoj, Sacramento Kingse u NBA-u te za OKC Blue, Indiana Mad Antse, Stockton Kingse, Windy City Bullse i Capital City Go-Go u NBA G ligi. Prije dolaska u nizozemske Landstede Hammerse odigrao je sezonu u španjolskom Caseresu, a sada će pojačati redove austrijskog Klosterneuburga.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dukan je rođen u Splitu no, već s deset mjeseci starosti napušta domovinu te odlazi u Sjedinjene Američke Države gdje je njegov otac dobio posao skauta Chicago Bullsa. U razdoblju od 2010. do 2015. godine igrao je sveučilišnu košarku za Wisconsin, a nakon toga iskorištava priliku igranja za Sacramento Kingse u NBA ljetnoj ligi kada je zaradio i profesionalni ugovor.

Nakon dužeg perioda igranja u NBA G ligi Dukan 2019. godine odlazi u Španjolsku gdje je proveo sljedeće tri godine igrajući za Estudiantes i Castello. U posljednjoj sezoni za Landstede Hammerse ostvario je prosječan učinak od 15.1 poena, 5.3 skoka i 1.1 asistencije, a s nizozemskom momčadi izborio je i finale Kupa.

Dukan ne može dočekati da zaigra za Vojvode:

"Jako sam uzbuđen što se pridružujem Dukesima i želim doprinijeti uspješnoj sezoni koju su već imali. Moji ciljevi su poboljšati se pojedinačno i da kao momčad rastemo i igramo svoju najbolju košarku na kraju sezone, nadam se da će to dovesti do osvajanja prvenstva. Igram vrlo svestrano i timski sam igrač. Jedva čekam da počnem s radom."

Svoje zadovoljstvo novom igračkom akvizicijom nije skrivao niti trener Dukesa, Damir Železnik:

Jako sam sretan što smo uspjeli dovesti Duju u Klosterneuburg. On je svestrani igrač koji će nas svojom svestranošću učiniti jačima i u napadu i u obrani. Ima puno iskustva i sigurno će nam biti ogromna podrška do kraja sezone."

Klosterneuburg je s iskusnim 32-godišnjakom za vlastite standarde dobio kvalitetno pojačanje za ostatak sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!