Tenis

Mektić i Koolhof se namučili, ali prošli u drugo kolo

Petar Jenjić • četvrtak, 18.01.2024.
Mektić i Koolhof se namučili, ali prošli u drugo kolo
Foto: EPA

Nikola Mektić prošao je u drugo kolo Australian Opena s Wesleyjem Koolhofom. Hrvatsko-nizozemska kombinacija u tri je seta bila bolja od francuskog para Sadio Doumbia/Fabien Reboul...

Poslije osvajanja ATP turnira u Aucklandu, Wesley Koolhof i Nikola Mektić nastavili su gdje su stali i na prvom Grand Slamu sezone. Nije bilo lako, ali pobjeda u tri seta i prolazak dalje su upisani.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatsko-nizozemska kombinacija za protivnike je imala francuske tenisače Sadija Doumbiju i Fabiena Reboula koji su pružili dobar otpor, ali nije išlo preko 14. nositelja Australian Opena.

Mektić i Koolhof slavili su sa 7:6, 2:6, 6:3 nakon dva sata i 12 minuta igre, a u sljedećem kolu igrat će protiv boljih iz dvoboja Bolt/Saville - Heliovaara/Peers.

Francuzi su u prvom setu imali break prednosti, ali ga nisu sačuvali do kraja. U tie-breaku je bilo poravnato do 4:4, nakon čega Mektić i Koolhof dobivaju tri uzastopna poena.

Doubimbia i Reboul u drugi su set odmah krenuli s dva breaka koja su sačuvali do kraja seta, ali u trećem su ipak posustali. 14. nositelji su kod vodstva 4:3 napravili break, a nakon toga iskoristili četvrtu meč loptu.

Australian Open, 1. kolo:
Koolhof/Mektić - Doumbia/Reboul 7:6 (4), 2:6, 6:3

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!