Tenis

Odigran najduži tie-break u povijesti Australian Opena kod tenisačica

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 18.01.2024.
Odigran najduži tie-break u povijesti Australian Opena kod tenisačica
Foto: EPA

Ana Blinkova slavila je protiv Jelene Ribakine u meču drugog kola Australian Opena. Za pobjedu je morala pobijediti u najdužem tie-breaku koji je ikada odigran na ovom Grand Slamu u ženskoj konkurenciji...

Prošlogodišnja finalistica Australian Opena i treća tenisačica svijeta, Jelena Ribakina, oprostila se od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem izdanju prvog Grand turnira sezone u drugom kolu. Nju je u dramatičnom dvoboju nadigrala 57. igračica WTA ljestvice Ana Blinkova sa 6:4, 4:6, 7:6.

Igraj na Australian Open (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Blinkova je dva puta propustila servis za meč, kod 5-4 i 6-5 u trećem setu, pa je pobjednica odlučena u produženom "tie-breaku" koji je trajao više od pola sata. Na kraju je Blinkova iskoristila svoju devetu meč-loptu za 22:20. Ribakina je propustila šest svojih meč-lopti.

Blinkova i Ribakina su tako odigrale najduži tie-break u povijesti u ženskoj konkurenciji na Grand Slam turnirima. Sljedeća suparnica bit će joj Talijanka Jasmine Paolini.

U konkurenciji tenisača iznenađenje je priredio 21-godišnji Francuz Arthur Cazoux, 122. igrač svijeta, koji je za nastup dobio pozivnicu organizatora. On je u drugom kolu svladao osmog nositelja Danca Holgera Runea sa 7:6, 6:4, 4:6, 6:3.

Australian Opena, 2. kolo, tenisačice:
Ana Blinkova - Jelena Ribakina 6:4, 4:6, 7:6 (20)

Australian Opena, 2. kolo, tenisači:
Arthur Cazaux - Holger Rune 7:6 (4), 6:4, 4:6, 6:3

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!