Rukomet

Obrvan uoči favoriziranog Storhamara: 'Protiv boljih se može i nikada se ne treba predavati'

Filip Mihoković • četvrtak, 18.01.2024.
Obrvan uoči favoriziranog Storhamara: 'Protiv boljih se može i nikada se ne treba predavati'

Treće kolo EHF Europske lige donosi okršaj Podravke Vegete i norveškog Storhamara. Norveške rukometašice u posljednjem susretu pobijedile su Vac s 20 golova razlike te će biti favoritkinje i protiv Podravke, a trener Ivica Obrvan i igračice Lea Franušić i Josipa Mamić najavili su susret...

Na konferenciji za medije uoči utakmice trećeg kola EHF Europske lige, koja će se odigrati ove subote s početkom u 16:00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo, trener Podravke Ivica Obrvan istaknuo je da će norveški Storhamar biti težak protivnik. Dosad je ostvario dvije pobjede u Europskoj ligi, te s maksimalnih četiri bodova drži prvo mjesto skupine. Unatoč motivaciji Storhamara za novom pobjedom, Podravka se priprema iznenaditi favoritkinje, budući da se nalazi na drugom mjestu s jednim bodom manje nakon dva odigrana kola.

Igraj na Podravka - Storhamar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Unatoč tome što su Norvežanke favoritkinje, Podravka će pružiti snažan otpor, posebice na domaćem terenu. Rukometašice Podravke su nakon dugo vremena ostvarile pozitivne rezultate u Europi, a Obrvan smatra da kada igraju svoju igru predstavljaju ozbiljan izazov za svaku suparničku ekipu:

"Po kvaliteti to je iz naše skupine najjača ekipa. Sigurno da su favoriti iako igramo u Koprivnici. Nama je vjetar u leđa zadnja utakmica u kojoj smo pobijedili jednog od favorita u našoj skupini i zabilježili europsku pobjedu nakon dugo vremena na domaćem terenu. Čestitam djevojkama još jednom na sjajnoj igri, borbenosti i tome što smo nagrađeni zasluženom pobjedom. Dobitak iz tog susreta je spoznaja na kojoj smo puno radili uoči Nykobinga je vjera da se i protiv boljih može i da se nikada ne treba predavati. Uz dobru pripremu koju su djevojke pokazale u tjednu prije, borbenost i igru u najvećem dijelu utakmice, doveli smo se do uspjeha. Kad vjeruješ, kad si hrabar i kad želiš onda te često prati i zrnce sreće koje je neophodno za takve utakmice."

Rukometašice Podravke u posljednjem susretu slavile su 25:23 protiv danskog Nykobinga, a trener Obrvan želi da ekipa ostane prizemljena ususret Storhamaru unatoč sjajnoj pobjedi u Europskoj ligi:

"Ne smijemo na krilima te pobjede previše poletjeti, nego moramo biti čvrsto na nogama, skromni i ponizni. Moramo se kvalitetno i još jače pripremiti i psihološki i teoretski na naše protivnice. Zadnju su utakmicu pobijedile Vac sa skoro 20 razlike što možda nije realno, no uspjele su to napraviti. Jako su brze i imaju individualnu kontru koju su dovele do savršenstva i koja ne trpi previše ishitrenih šuteva, neizrađenih prilika i tehničkih grešaka. Golmanica je dosta kvalitetna koja te polušuteve brani, hvata i transferira u čiste kontre."

Obrvan je zaključio da Podravka može iznenaditi Storhamar, a prije svega, nada se još jednoj dobroj partiji koprivničkih rukometašica:

"Trebat će puno strpljenja, trebat će uključiti glavu da spriječimo tranzicijski dio, a što više u tome uspijemo, naše će šanse biti veće. Ja kao trener vjerujem da možemo pružiti još jednu dobru utakmicu. Ako igramo na tragu prošle, prije svega obranu i da ove segmente napada učinimo što pristojnijim i kvalitetnijim, mislim da imamo šanse da napravimo kvalitetan rezultat. Ja se nadam u tom slučaju i nekakvom bodu još, ali prije svega da odigramo još jednu dobru utakmicu."

Svoja očekivanja uoči okršaja s danskim rukometašicama podijelile su i Lea Franušić i Josipa Mamić, a Mamić smatra da su spremne za borbu i da iznenade Norvežanke:

"Moramo biti jednako spremne, a čak i bolje. Ovo je odlična ekipa, više trče od Nykobinga i kažnjavaju apsolutno svaku grešku. Mi moramo smanjiti naše tehničke pogreške i ne se pokušati nadtrčavati s njima jer su tu u prednosti. Moramo igrati čvrstu obranu da pomognemo našim golmanima i ako je moguće da i mi njima povučemo polukontru ili kontru. Moramo smanjiti trčanje njihovog lijevog krila jer ide u šut pa će svaka prodana lopta ići na lijevu stranu. Taktički se pripremamo od utorka i do subote ćemo biti spremni da kao i s Nykobingom, znamo sve akcije. Idemo se boriti i odigrati lijepu utakmicu."

Franušić je tome nadodala da će ključ do pobjede biti mirnoća i skoncentriranost, budući da Dankinje kontrama kažnjavaju svaku pogrešku:

"Najjači adut su im kontre i što kažnjavaju svaku grešku. Gledajući utakmicu u nedjelju gdje smo pokazale koliko možemo i koliko vrijedimo, gdje smo svele ekipu Nykobinga na šest golova u poluvremenu, tako nešto nam treba i u subotu. Moramo biti čvrste i kompaktne u obrani, u napadu moramo biti što mirnije jer će polušanse i polušuteve kazniti u roku pet sekundi."

Utakmica se očekuje s velikim interesom, a Podravkine igračice spremne su pokazati svoju odlučnost i borbeni duh pred domaćim navijačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!