Tenis

Dodig i Krajicek neočekivano poraženi, Koolhof i Mektić u osmini finala

Mihaela Bradovski • petak, 19.01.2024.
Dodig i Krajicek neočekivano poraženi, Koolhof i Mektić u osmini finala
Foto: FaH

Hrvatski predstavnici u konkurenciji parova na Australian Openu ostvarili su polovičan uspjeh. Nikola Mektić s Wesleyjem Koolhofom prošao je u osminu finala, ali Ivan Dodig i Austin Krajicek ipak su zaustavljeni...

Hrvatska će sigurno imati jednog predstavnika u konkurenciji parova u osmini finala Australian Opena. Nikola Mektić i Wesley Koolhof nastavljaju potvrđivati odličnu formu i prošli su bez problema među 16.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnici su im bili specijalisti u igri parova, ali s većim uspjesima s drugim partnerima, Harri Heliovaara i John Peers. Mektić i Koolhof eliminirali su ih vrlo brzo, za nešto više od sat vremena prepustivši im samo pet gemova.

Ovom pobjedom izborili su prolaz u osminu finala gdje će igrati protiv vrlo lako moguće drugih nositelja Rohana Bopanne i Matthewa Ebdena koji su veliki favoriti protiv Australaca Millmana i Wintera.

Neočekivan poraz upisali su Ivan Dodig i Austin Krajicek, prvi nositelji turnira parova, a izgubili su od Nikole Ćaćića i Denisa Molčanova. Vodila se velika bitka, a nakon dva sata i 40 minuta prvi nositelji su se oprostili od turnira.

U turniru je još i Mate Pavić koji je u paru s Marcelom Arevalom, a njih tek čeka susret šesnaestine finala protiv Srirama Balajija i Victora Cornee.

Australian Open, šesnaestina finala:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska, 14) - Harrio Heliovaara/John Peers (Finska/Australija) 6:1, 6:4
Nikola Ćaćić/Denis Molčanov (Srbija/Ukrajina) - Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 1) 6:4, 6:7(8), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!