Rukomet

Pale Norvežanke: Podravka do nove pobjede u Europskoj ligi

Mario Borko • nedjelja, 21.01.2024.
Pale Norvežanke: Podravka do nove pobjede u Europskoj ligi
Foto: FaH

Rukometašice Podravke upisale su drugu pobjedu u trećem kolu skupine A Europske lige, protiv norveškog Storhamara s 23:19…

Rukometašice najtrofejnijeg hrvatskog kluba Podravke upisale su drugu pobjedu u skupini Europske lige. Koprivničanke su u svojoj dvorani s 23:19 pobijedile norveški Storhamar i zasjele na prvo mjesto skupine. Iako su gošće stigle kao favoritkinje igračice Ivice Obrvana vodile su cijelu utakmicu i zasluženo pobijedile.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podravka je na krilima sjajne vratarke Lucije Bešen na poluvremenu imala prednost 13:9. U drugom dijelu Koprivničanke su tu prednost sigurno održavale do šest minuta prije kraja, kada serijom 4:1 Norvežanke dolaze na samo pogodak zaostatka. Ipak do kraja susreta Bešen je zaključala svoja vrata i s 40 posto obrana dovela svoju ekipu do pobjede 23:19.

Najefikasnije su kod Podravke bile Josipa Mamić s pet te Katarina Pandža i Tina Barišić s četiri pogotka. Spomenuta Lucija Bešen imala je na kraju deset obrana, a dvije je u vrlo kratkom vremenu dodala Antonia Tucaković.

Koprivničanke su tako nakon šokantnog remija protiv Vacija, u kojem su ispustile sedam golova prednosti, povezale dvije domaće pobjede protiv danskog Falstera i norveškog Storhamara i s pet bodova drže prvo mjesto skupine.

Europska liga, 3. kolo:
Podravka – Storhamar 23:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!