Zimski sportovi

Zrinka Ljutić fantastična druga u Jasni! Shiffrin u završnici izvukla pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 21.01.2024.
Zrinka Ljutić fantastična druga u Jasni! Shiffrin u završnici izvukla pobjedu
Foto: EPA

Zrinka Ljutić ponovila je sjajnu prvu slalomsku vožnju u Jasni i završila je na drugom mjestu! Malo je nedostajalo da upiše i prvu pobjedu, ali Shiffrin je ipak za 14 stotinki bila bolja...

Zrinka Ljutić još se nije suočila s ovakvim pritiskom u karijeri, ali ga je izdržala i bila je vrlo blizu prvoj pobjedi u Svjetskom kupu. U slalomu u Jasnu na kraju je završila kao druga, malo je nedostajalo da bude i na najvišoj stepenici, ali Mikaela Shiffrin izvukla je pobjedu najbolje odvezenim posljednjim sektorom.

Prvi put u karijeri Ljutić je bila druga nakon prve vožnje i tako blizu pobjedi, jedina je imala dohvatljiv zaostatak za Shiffrin i nije bila daleko do toga da dođe do pobjede.

U ciljnu ravninu Ljutić je ušla s više od pola sekunde prednosti nad dotad vodećom Annom Swenn Larsson, već tada je u džepu imala najbolji rezultat u karijeri,m a još se čekala Shiffrin.

Shiffrin je imala 52 stotinke prednosti nad Zrinkom, ali na prolaznim vremenima ta prednost se sve više topila. Na posljednjem prolaznom vremenu Amerikanki su ostale još samo dvije stotinke, međutim uspjela je u završnom dijelu staze ubrzati i s 14 stotinki prednosti ući u cilj. Shiffrin je proslavila pobjedu i u ciljnoj ravnini zadržala se u srdačnom razgovoru sa Zrinkom koja ju je jedina danas stavila na muke.

Swenn Larsson je zauzela treće mjesto i o s 81 stotinkom zaostatka za Shiffrin, unutar sekunde još je bila Camille Rast, a sve ostale imale su veći zaostatak.

Ljutić može biti presretna vikendom u Jasni, četvrto mjesto u veleslalomu i drugi u slalomu, fantastični rezultati.

Slalom, Jasna:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:48.21
2. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +0.14
3. Anna Swenn Larsson (Švedska) +0.81
4. Camille Rast (Švedska) +0.90
5. Melanie Meillard (Švicarska) +1.39
6. Michelle Gisin (Švicarska) +1.86
7. Lena Dürr (Njemačka) +1.97
8. Dzenifera Germane (Latvija) +2.09
9. Sara Hector (Švedska) +2.23
10. Neja Dvornik (Slovenija) +2.82
...

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!