Rukomet

Perkovac: 'Ja odgovaram za ovaj rezultat, morao sam reagirati bolje i bolje pripremiti momčad'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.01.2024.
Perkovac: 'Ja odgovaram za ovaj rezultat, morao sam reagirati bolje i bolje pripremiti momčad'
Foto: EPA

Porazom od Islanda 25:30, Hrvatska je izgubila svaku šanbsu za polufinale. Ne samo da je igrala loše nego nije niti davala nadu da bi se mogla podići...

Izbornik Goran Perkovac odmah je u potpunosti preuzoe krivicu na sebe i svoj stožer.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moram odmah reći da preuzimam odgovornost za ovo što smo danas igrali. Igrali smo katastrofalno loše, nismo uspjeli vratiti ekipu da bude ratnički raspoložena, da radi prekršaje i u napadu igra pametnije nego smo stalno nešto križali. Na to smo sigurno izgubili sedam-osam lopti, promašivali smo zicere... Ja odgovaram za ovaj rezultat, morao sam reagirati bolje i bolje pripremiti ekipu."

Perkovac nije uspio probuditi želju kod igrača.

"Mislim da smo bili dovoljno dobro pripremljeni, ali nismo uspjeli probuditi tu želju kod igrača, to je najveći problem i to je tako već dvije-tri utakmice. Krivac sam sigurno ja sa svojim stožerom."

U napadu je Hrvatska bila bolesna.

"Ova besmislena križanja koja smo radili cijelu utakmicu su izraz nemoći. Nismo imali šut izvana kako treba niti smo uspjeli ugurati pravu loptu na pivota, sve je to bilo nešto na silu, a na kraju kada smo i došli u šanse, promašili smo ih. Nismo bili pravi i nismo mogli pobijediti", kaže Perkovac i dodaje:

"Moramo analizirati i vidjeti gdje smo sve griješili i što smo radili. U jednoj utakmici napravili smo pogrešaka koliko je dovoljno za tri utakmice. Te greške se kažnjavaju kontrama i nismo imali šanse. Nismo igrali pametno."

Slijedi Njemačka.

"Želim dobiti tu utakmmicu, ali moramo stvarno svi mobilizirati zadnje snage jer inače neće ići. Njemačka kod kuće, puna dvorana i utakmica od ekstremne važnosti za Njemačku"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!