Nogomet

Selahi nakon potpisivanja ugovora: 'Moj izbor uvijek je bio ostati u Rijeci'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 22.01.2024.
Selahi nakon potpisivanja ugovora: 'Moj izbor uvijek je bio ostati u Rijeci'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Lindon Selahi potpisao je novi ugovor s Rijekom u trajanju od godinu i pol dana, a zadržavanjem jednog od ključnih igrača, Rijeka sada može staviti fokus na početak sezone...

Konačno je završila saga o transferu Lindona Selahija. Albanski veznjak u ponedjeljak je potpisao novi ugovor s Rijekom u trajanju od godinu i pola dana, nakon što je dugo vremena bio izvan sastava zbog izražavanja želje za prijelaz u drugi klub. Sada više nema nedoumica oko ostanka 24-godišnjaka, a sam Selahi tvrdi da ostanak u Rijeci nikada nije bio ni upitan:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako sam zadovoljan i sretan da je priča završena i da se sve završilo mojim potpisom ugovora za Rijeku. Htio sam i želim pomoći ekipi u nastavku sezone. Moj izbor uvijek je bio ostati u Rijeci i drago mi je da smo sve dogovorili i da se sad možemo koncentrirati na teren što je najbitnije za mene i ekipu."

Selahi je u Rijeku prešao 2021. godine iz Twentea, a za Bijelo-plave upisao je 91 nastup u dvije i pol godine. Albanski reprezentativac željno očekuje svoj stoti nastup u Rijekinom dresu:

"Blizu sam 100 nastupa za Rijeku, to je stvarno puno utakmica. Jako mi je drago što sam odigrao toliko utakmica u dresu Rijeke, tu se osjećam kao kod kuće. Naravno, u tom periodu bilo je dobrih i loših utakmica, boljih i lošijih rezultata, ali uvijek ću pamtiti samo one pozitivne i dobre stvari. Bilo je tu puno više dobrih stvari. Zadovoljan sam, ali uvijek želim više. Priča se i dalje piše i ona nije gotova dok god nosim ovaj dres. Čeka nas još puno posla i napravit ćemo sve da usrećimo navijače."

Rijeku na otvaranju drugog dijela sezone očekuju gostovanja kod Sopićevog bivšeg kluba, Gorice, i Hajduka. Selahi očekuje teške i napete susrete, no smatra da je momčad nakon priprema spremna apsolvirati te zadatke:

"Drugi dio sezone otvaramo s dvije teške utakmice. Ali idemo utakmicu po utakmicu, idemo prvo pokušati pobijediti Goricu, a onda ćemo dalje razmišljati. Naravno, uvijek je teže igrati na gostovanju, u ovoj ligi nema lagane utakmice, svatko može pobijediti svakog. Imali smo kratke, ali dobre pripreme i mislim da smo svi spremni. Iskreno, ne mogu dočekati početak drugog dijela sezone."

Rijeka je jesenski dio sezone završila na drugom mjestu s bodom više od trećeplasiranog Dinama od kojeg riječka momčad ima i odigranu utakmicu više. Selahi je zaključio da je fokus uvijek na sljedećoj utakmici te da će u nastavku sezone dati svoj maksimum kako bi ostvarili zajedničke ciljeve:

"Uvijek pokušavam biti bolji. Na polusezoni osvojili smo drugo mjesto, sada se nadamo i vjerujemo da se možemo boriti za vrh. Ne treba previše o tome pričati i davati velike najave jer treba ići utakmicu po utakmicu. Najvažnije da mi svi skupa, treneri i igrači, znamo što nam je činiti i onda to pokazati na terenu koji je jedino mjerilo. Ono što možemo obećati jest da ćemo na svakoj utakmici dati maksimum. Hvala svim navijačima na podršci, kako na domaćem tako i na gostujućim terenima i uvjeren sam da će biti uz nas i dalje i u dobrim i lošim trenucima."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!