Košarka

Monstruozna utakmica Joela Embiida i rušenje rekorda Sixersa

Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Monstruozna utakmica Joela Embiida i rušenje rekorda Sixersa
Foto: EPA

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid sinoć je odradio sjajnu utakmicu u pobjedi protiv San Antonio Spursa. Srušio je rekord franšize Wilta Chamberlaina u broju poena na jednoj utakmici...

Na jučerašnji datum, 22. siječnja 2006. godine, Kobe Bryant ubacio je 81 poen protiv Toronto Raptorsa, a 18 godina kasnije, na isti dan, dobili smo još jednu veliku individualnu utakmicu jedne NBA superzvijezde.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Joel Embiid, centar Philadelphia 76ersa, predvodio je svoju momčad do pobjede protiv San Antonio Spursa 133:123 s čak 70 ubačenih poena. Rekord je to franšize koji je do sada držao Wilt Chamberlain sa 68 koševa ubačenih 16. prosinca 1967. godine.

Chamberlainovih 100 poena stiglo je u Philadelphia Warriorsima koji su kasnije kao franšiza preselili u San Francisco.

Embiid je rekord srušio minutu i 41 sekundu prije kraja susreta, a uz 70 koševa dodao je i 18 skokova i pet asistencija. Spurse je predvodio Victor Wembanyama s 33 poena i sedam skokova.

"Bio sam ljut na sebe jer sam promašivao puno laganih šuteva cijelu sezonu. Wilt je postigao puno toga, a biti u istoj rečenici s njim je zaista sjajno. Imao sam sjajnu večer, sve je išlo", rekao je Embiid.

Šutirao je 23/39 za dva, 1/2 za tricu, kao i 21/23 s linije slobodnih bacanja. Tako je postao deveti igrač u povijesti koji je ubacio 70 ili više koševa na jednoj utakmici.

NBA:
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 133:123

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!