Vodeni sportovi

Nakon Europskog, stiže Svjetsko prvenstvo: 'Danas moramo biti bolji nego jučer, a sutra bolji nego danas'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Nakon Europskog, stiže Svjetsko prvenstvo: 'Danas moramo biti bolji nego jučer, a sutra bolji nego danas'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će do subote biti na pripremama u Rovinju. Vremena za odmor nije bilo previše, a izbornik Ivica Tucak najavljuje da Barakude imaju snage za izboriti vizu za Pariz...

Dani odmora za Barakude su prohujali, a nikakvo ni čudo jer nije ih niti bilo baš puno. Hrvatska seniorska reprezentacija ponovo je u punom pogonu. Tek su se slegnuli dojmovi s Europskog prvenstva u našoj domovini, a slijedi već priprema za Svjetsko prvenstvo u Dohi od 5. do 17. veljače.

Igraj SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Ivica Tucak rekao je da se prošlo natjecanje mora ostaviti u prošlosti i da se moraju usredotočiti na ono što je pred njima.

"Sve ono što je bilo "jučer" moramo ostaviti iza sebe. Danas moramo biti bolji nego jučer, a sutra bolji nego danas. To je jedini put u sportu. Biti ponosni na učinjeno, te puni htijenja, želje i samopouzdanja okrenuti se novim izazovima. Čeka nas velika obveza, Svjetsko prvenstvo u Dohi na kojem se "vadi" viza za Pariz odnosno Olimpijske igre i to je naš prvi u Dohi. Vjerujem da imamo snage i kvalitete za to."

Barakude će ovaj tjedan, sve do subote 27. veljače, provesti na pripremama u Rovinju. Izbornik Ivica Tucak ranije je još odredio 17 igrača za ovaj mini-pripremni ciklus u kojem će se voditi računa o dodatnom usavršavanju određenih dijelova igre, ali već i sada s laganim pogledom na skupinu koja ih čeka u Dohi.

Tu se prije svega misli na Australiju koja je i prvi suparnik na turniru. Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini A s momčadi ma Australije, Španjolske i Južne Afrike. Točno tim redoslijedom i slijede utakmice, svaka dva dana odnosno 5., 7. i 9. veljače.

Prvoplasirani u skupini osigurat će izravno ulazak u četvrtfinale, dok drugi i treći iz skupine razigrava u lažnoj osmini finala ili za ulazaka u četvrtzavršnici s drugim i trećim iz skupine B (Grčka, Brazil, Kina i Francuska).

AUTOR: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!