Tenis

Arina Sabalenka nastavlja s odličnim izvedbama na Australian Openu

HINA, Petar Jenjić • utorak, 23.01.2024.
Arina Sabalenka nastavlja s odličnim izvedbama na Australian Openu
Foto: EPA

Bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka izborila je polufinale Australian Opena. U dva je seta u četvrtfinalu bila bolja od češke predstavnice Barbore Krejčikove...

Braniteljica naslova pobjednice Australian Opena i druga tenisačica svijeta Arina Sabalenka plasirala se u polufinale prvog Grand Slama sezone. Ona je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6:2, 6:3.

Igraj na Australian Open (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za peti uzastpni plasman u polufinale na Grand Slam turnirima Sabalenka je ukupno provela na terenu tek nešto više od pet sati, a njezina sljedeća suparnica bit će Amerikanka Coco Gauff koja je ranije u svom četvrtfinalu trebala više od tri sata kako bi svladala Ukrajinku Martu Kostjuk.

Sabalenka je dobro krenula u meč i odmah došla do dva breaka prednosti. Njena protivnica uspjela je vratiti jedan i smanjiti na 4:2, ali je odmah ponovno i izgubila servis te ubrzo i set. Gotovo slična situacija dogodila se u drugom setu.

Meč je trajao jedan sat i 11 minuta. Ovo im je bio sedmi međusobni dvoboj, a češka tenisačica je slavila samo jednom, u Dubaiju prošle godine u tri seta.

U preostala dva četvrtfinala u srijedu će igrati Čehinja Linda Noskova i Ukrajinka Dajana Jastremska te Kineskinja Qinwen Zheng i Ana Kalinskaja.

Australian Open, četvrtfinale:
Arina Sabalenka - Barbora Krejčikova 6:2, 6:3

FOTO: EPA/JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!