Tenis

Jastremska svladala i Čehinju i popravila rezultat karijere

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.01.2024.
Jastremska svladala i Čehinju i popravila rezultat karijere
Foto: EPA

Ukrajinka Dajana Jastremska izborila je prolaz u polufinale Australian Opena. U četvrtfinalu je u dva seta bila bolja od Čehinje Linde Noskove...

Bio je to najveći meč u karijeri za obje igračice, prvi put su bile u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira, a bolje se snašla Dajana Jastremska koja je Lindu Noskovu svladala sa 6:3, 6:4.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jastremska je slavila sa sat i 20 minuta, bila j agresivnija, biše je napadala i to joj se na kraju isplatilo. Noskova je odradila sjajan turnir, najbolji u karijeri i ovaj rezultat bit će joj poticaj za dalje.

Čehinja je prva u meču zadala udarac i povela je s 2:1 uz break, ali nije zadržala tu prednost i Jastremska je već u sljedećem gemu uzvratila. Kod 3:3 Noskova nije iskoristila break priliku, odmah je uslijedila kazna, Ukrajinka radi break i uz manje probleme u sljedećem gemu uzima set sa 6:3.

U drugom setu viđen je samo jedan break i to u sedmom gemu. Tu je Jastremska došla do 15:40, iskoristila na kraju treću break loptu i krenula prema pobjedi.

Ukrajinka je tako prošla dalje, a put joj nije bio lagan, od prvog kola igrala je samo protiv igračica iz Top 50 i redom je pobjeđivala.

Australian Open, četvrtfinale:
Dajana Jastremska (Ukrajina) - Linda Noskova (Češka) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!