Tenis

Kyrgios im nije zaboravio: 'Ako i budem spreman, neću se staviti na raspolaganje za nastup na OI'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.01.2024.
Kyrgios im nije zaboravio: 'Ako i budem spreman, neću se staviti na raspolaganje za nastup na OI'
Foto: EPA

Australski tenisač Nick Kyrgios rekao je da neće predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine čak i ako bude spreman zbog načina na koji su se prema njemu ponašali uoči Olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru.

Bivši finalist Wimbledona Nick Kyrgios također nije bio razmatran za sudjelovanje na OI u Riju nakon što je šefica Australskog olimpijskog odbora Kitty Chiller rekla da se njegovo ponašanje prati prije odabira tima.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ipak, ono što jamčim jest da ako budem spreman igrati, neću se staviti na raspolaganje za Olimpijske igre", napisao je 28-godišnji Kyrgios u kolumni u novinama "Fairfax".

"Način na koji su me tretirali Australski olimpijski odbor i bivša šefica misije Kitty Chiller nikada neće biti zaboravljen. Zabraniti mi da igram na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. bila je sramota. Tada sam bio 13. na ATP ljestvici i imao sam pravu priliku osvojiti medalju", dodao je.

"To što su mi zabranili da predstavljam svoju zemlju zbog ponašanja je nešto što jednostavno ne mogu zaboraviti."

Kyrgios se borio s ozljedama koljena, stopala i zapešća otkako se povukao s prošlogodišnjeg Australian Opena i odigrao je samo jedan meč od Japan Opena u listopadu 2022.

Dok izbiva s teniskih terena, Kyrgios je počeo graditi medijsku karijeru, a u utorak je debitirao kao novinar na Australian Openu gdje je razgovarao s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem nakon četvrtfinala.

Osvajač sedam ATP naslova Kyrgios je prošlog mjeseca rekao da će u najboljem slučaju igrati još dvije sezone, a u srijedu je napisao da se raduje nastavku rada s medijima nakon umirovljenja.

Australski olimpijski odbor (AOC) imenovao je bivšu biciklisticu Annu Meares za šeficu misije za OI u Parizu.

"AOC ima visoko poštovanje prema Nicku Kyrgiosu kao australskom sportašu velikih sposobnosti", rekao je glasnogovornik AOC-a u srijedu. "Svaki sportaš ima pravo donositi vlastite odluke o svojoj budućnosti i te se odluke poštuju."

FOTO: EPA/ANDRE PICHETTE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!