Tenis

Sjajni Zverev izbacio Alcaraza i izborio novo polufinale Australian Opena

Petar Jenjić • srijeda, 24.01.2024.
Sjajni Zverev izbacio Alcaraza i izborio novo polufinale Australian Opena
Foto: EPA

Alexander Zverev posljednji je polufinalist Australian Opena. Njegov protivnik u četvrtfinalu bio je Carlos Alcaraz, a Nijemac je odigrao odličan meč i slavio u četiri seta...

Sjajan meč odigrao je Nijemac Alexander Zverev koji je u četvrtfinalu Australian Opena izbacio drugog tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza, u četiri seta.

Igraj na Đoković - Sinner na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zverev je do svog drugog polufinala na ovom Grand Slamu stigao sa 6:1, 6:3, 6:7, 6:4 nakon tri sata i osam minuta provedenih na terenu. Bio im je ovo osmi međusobni dvoboj i peta pobjeda njemačkog tenisača kojeg sad čeka Danil Medvjedev.

Prvi set dobio je vrlo glatko sa samo jednim izgubljenim gemom i dva napravljena breaka, a isti broj oduzetih servisa imao je i u drugom setu. Spasio je sveukupno dvije break šanse svog protivnika u tom periodu.

U trećem setu napravio je break, a zatim i poveo s 4:1, no Alcaraz se uspio vratiti i izboriti tie-break kojeg dobiva sa 7:2. Odmah na startu četvrtog vidjeli smo po break sa svake strane, da bi kod rezultata 4:4 Zverev napravio onaj ključni, za konačnu pobjedu.

Alcaraz je spasio samo tri od deset break šansi protivnika i nije uspio ući u svoje prvo polufinale u Melbourneu. Zverev je imao 85 posto prvog servisa i osvojio je 73 posto poena na svom servisu.

Australian Open, četvrtfinale:
Alexander Zverev - Carlos Alcaraz 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:4

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!