Rukomet

Duvnjak uoči utakmice s Njemačkom: 'Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe'

Filip Mihoković • srijeda, 24.01.2024.
Duvnjak uoči utakmice s Njemačkom: 'Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe'
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Kapetan hrvatske reprezentacije, Domagoj Duvnjak, otkrio je uoči posljednjeg susreta na Europskom prvenstvu protiv Njemačke za HRT što je pošlo krivo na prvenstvu za Hrvatsku te najavio da će protiv Nijemaca igrati na pobjedu...

Domagoj Duvnjak će s hrvatskom reprezentacijom odigrati posljednju utakmicu Europskog prvenstva protiv Njemačke s početkom u 20:30 sati. Hrvatska je sjajno otvorila natjecanje visokom pobjedom protiv Španjolske, no upisavši tri uzastopna poraza protiv Francuske, Mađarske i Islanda izgubila je mogućnost prolaska u završnu fazu natjecanja. Duvnjak tvrdi da će hrvatski rukometaši unatoč tome igrati na pobjedu protiv Nijemaca:

Igraj na Hrvatska - Njemačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Teško prvenstvo, nismo se ovomu nadali, jako dobro smo krenuli, ali nažalost, imamo tri poraza zaredom i jako tešku utakmicu protiv Njemačke. Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe na terenu da pobijedimo tu utakmicu. Sigurno da će nam dodatni motiv biti 20 000 protivničkih navijača, ali iskreno, mislim da će biti jako teška utakmica. Nismo u naletu, malo nam je samopouzdanje poljuljano, ali ono što imamo u glavi je da je to zadnja utakmica, i nadam se da ćemo se oprostiti jednom dobrom utakmicom."

Duvnjak je veći dio klupske karijere proveo igrajući u Njemačkoj. Dobro poznaje momčad domaćina prvenstva, a smatra da će utakmica biti izrazito teška zbog sjajnih pojedinaca i igre u polukontri i kontri njemačke reprezentacije:

"Andreas Wolff fenomenalno brani cijeli turnir, Knorr je igrač koji drži sve pod kontrolom, a ja bih izdvojio i Juliana Köstera na lijevom vanjskom koji igra fenomenalan turnir s 23 godine. Kapetan Gummersbacha, mene je oduševio, ne samo na ovom turniru nego cijelu sezonu. To je ekipa koja je mlada, imaju definitivno veliku pomoć publike, nosi ih euforija, 6-0 standardna obrana, "tarapana", udaranje, i ono što ih krasi je da trče nevjerojatno u polukontru i kontru i na to ćemo definitivno morati pripaziti."

Hrvatska rukometna reprezentacija još je jednom ostala bez medalje, a kapetan Hrvatske najviše žali za ispuštenom pobjedom protiv Austrije u posljednjim trenucima, prenosi HRT.

"Opet ponavljam, krenuli smo fenomenalno u turnir. Meni je žao one utakmice protiv Austrije gdje smo vodili tri razlike, tri minute do kraja. Možda su nam tu malo pali moral i samopouzdanje. Onda okej utakmica s Rumunjskom, protiv Francuske smo stvarno izgledali dobro, a onda protiv Mađarske i Islanda ono što nam se ne smije događati na prvenstvima. Teško je objasniti."

Na kraju je Duvnjak, u razgovor za HRT, zaključio da je potrebno dobro izanalizirati ovo prvenstvo kako bi se rukometaši adekvatno pripremili za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2025. godine:

"Mislim da treba biti koncentriran na ovu utakmicu danas, a onda poslije prvenstva sjesti i napraviti dobru analizu i krenuti dalje. Nadam se i uvjeren sam da ova ekipa ima velik potencijal, dečki su fenomenalni, trebaju nastaviti raditi, trebaju igrati u svojim klubovima što i rade cijelu sezonu i nadam se da ćemo imati priliku u kvalifikacijama izboriti Olimpijske igre. Prevažna je godina ispred nas, Svjetsko prvenstvo 2025. u Hrvatskoj tako da se nadam da ćemo se izvući nakon četiri-pet godina bez medalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!