Nogomet

Sopić nakon preokreta u Gorici: 'I dalje mislim da nismo trebali odigrati ovu utakmicu'

Filip Mihoković • srijeda, 24.01.2024.
Sopić nakon preokreta u Gorici: 'I dalje mislim da nismo trebali odigrati ovu utakmicu'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Rijeka je nakon zaostatka od dva pogotka protiv Gorice okrenula susret te na kraju slavila 3:2, a trener Rijeke, Željko Sopić, smatra da se utakmica nije trebala ni odigrati...

Rijeka je izborila važna tri boda pri otvaranju proljetnog dijela SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi slavili su 3:2 protiv Gorice na terenu zasutom snijegom u vrlo teškim uvjetima, a utakmica je kasnila s početkom jer se vijećalo hoće li se susret uopće odigrati. Željko Sopić i dalje je mišljenja da utakmica nije trebala biti odigrana, a u svom je stilu; ironično i prokomentirao uvjete na terenu:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Možemo krenuti od onoga što sam i sada rekao četvrtom sucu, a to je da ja ne mijenjam svoje mišljenje. I dalje mislim da nismo trebali odigrati ovu utakmicu, ali ako je u višem interesu da odigramo na ovom "predivnom" terenu, za kojeg se nadam da se nije uništio nakon današnje utakmice, onda dobro. Odigrali smo utakmicu za koju mislim da je bila jako teška i zahtjevna."

Gorica je sjajno otvorila susret došavši do vodstva već u trećoj minuti. Strijelac pogotka bio je Josip Mitrović nakon dobro odigrane lopte Ante Mateja Jurića, a domaćin je i udvostručio vodstvo u 26. minuti kada je pogodak pripisan braniču Rijeke, Ivanu Smolčiću. Sopić smatra da je bilo teško vratiti se u utakmicu pri ovakvim uvjetima:

"Gorica je bolje ušla u utakmicu, iskoristila je svoju visinu u napadu, kvalitetu i divljaštvo na ovakvom terenu, ne znam kako bih to rekao, ali poveli su 2:0 i nije se bilo lako vratiti. Napravili smo dvije izmjene, ne želim reći taktičke zato što ovdje previše nogometa nije ni bilo. Naši prominentni igrači Pašalić i Ivanović jako su teško mogli doći do neke igre, to je samo bilo nabijanje lopte lijevo-desno."

Rijeka je ipak preokrenula susret dvama pogocima Marka Pjace s bijele točke, a pobjednički gol Sopićevoj momčadi donio je Niko Galešić poentirajući ubačaj Nike Jankovića u 89. minuti. Sopić je zadovoljan predstavama igrača koji su ušli s klupe, a smatra da je najbitnije da je momčad pokazala karakter:

"Odlučili smo se na teškog sidraša Obregona, koji je, moram ga pohvaliti, odigrao jako dobru utakmicu, i na Grgića koji je viši i može nam donijeti brzinu. Uspjeli smo dobiti prvi jedanaesterac, to sam vidio, a ovu drugu situaciju stvarno nisam vidio. Najvažnije je da je momčad pokazala karakter u nenogometnim uvjetima."

Rijeka je tako uspješno apsolvirala otvaranje proljetne polusezone na teškom gostovanju, a u subotu ju već čeka još teže gostovanje, kod vodećeg Hajduka. Sopićeve misli bile su daleko od susreta s Hajdukom, a na prvom mjestu bila je proslava pobjede:

"Uopće ne razmišljam o tome, sad je prvo stajalište benzinska postaja; trener plaća sve i onda idemo dalje."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!