Tenis

Arina Sabalenka zaustavila Gauff i izborila finale Australian Opena

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.01.2024.
Arina Sabalenka zaustavila Gauff i izborila finale Australian Opena
Foto: EPA

Bjeloruskinja Arina Sabalenka igrat će u finalu Australian Opena. Sabalenka je finale izborila pobjedom u dva seta protiv Cori Gauff…

Arina Sabalenka došla je na korak do obrane titule na Australian Openu. Sabalenka je izborila prolaz u finale gdje će igrati protiv bolje iz meča između Qinwen Zheng i Dajane Jastremske.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bjeloruskinja u polufinalu imala težak posao, igrala je protiv Cori Gauff, četvrte igračice svijeta s kojom je imala već dosta mečeva, ali i dosta problema.

Ovo im je drugi put da su se susrele na Grand Slam turniru, prvi put je to bilo prošle godine u finalu US Opena gdje je Gauff bila bolja u tri seta.

Prvi set otišao je na stranu Sabalenke u tie-breaku nakon što je prije njega, kod 6:5, Gauff bila udaljena samo dva poena do seta. Imala je servis i 30:0, ali Sabalenka je nanizala je četiri poena i izborila tie-break. Niz je nastavila i u njemu, povela je s 4:0 i sa 7:2 uzela prvi set.

U drugom setu Sabalenka je bila čvrsta na svom servisu i nije dopustila niti jednu break loptu dok je njen pritisak urodio plodom u devetom gemu kada je došla do breaka. Povela je s 5:4 i odservirala za pobjedu.

Nakon što je prošle godine dva puta dogurala do finala na Grand Slam turnirima, Sabalenka je odlično otvorila i ovu godinu, plasman u finale Australian Opena. Gauff je do ovog meča bila neporažena u 2024. godini i imala je čak deset pobjeda u nizu.

Australian Open, polufinale:
Arina Sabalenka (-, 2) - Cori Gauff (SAD, 4) 7:6(2), 6:4

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!