Tenis

Sinner: 'Vjerovao sam da mogu dobiti', Đoković: 'Sve je bilo ispod prosjeka'

Petar Jenjić • petak, 26.01.2024.
Sinner: 'Vjerovao sam da mogu dobiti', Đoković: 'Sve je bilo ispod prosjeka'
Foto: EPA

Jannik Sinner svladao je Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena. Oba tenisača osvrnula su se na odigrani meč...

Do prvog Grand Slam finala stigao je Jannik Sinner koji je u polufinalu Australian Opena svladao deseterostrukog osvajača Novaka Đokovića u četiri seta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bio je jako težak meč. Jako dobro sam počeo, ta prva dva seta, a imao sam osjećaj da se ne osjeća dobro na terenu. Probao sam ga gurati. Pogriješio sam na forehandu kod meč lopte, kasnije sam probao sve kako bih bio spreman za četvrti set koji sam dobro počeo."

Đoković je bio na nizu od 33 pobjede u Melbourneu.

"Htio sam doći što bolje pripremljen. Imao sam samopouzdanje, vjerovao sam da mogu dobiti najboljeg na svijetu. Došao sam ovdje s osmijehom i dat ću sve kako bih pobijedio u finalu", dodao je Sinner.

Na meč se osvrnuo i prvi tenisač svijeta.

"Prije svega bih čestitao Sinneru na sjajnom meču, zaslužio je ući u finale. Nadigrao me u potpunosti, šokiran sam razinom svoje igre. Malo dobrih stvari sam radio u prva dva seta, ovo je jedna od najgorih Grand Slam mečeva koje sam odigrao. U isto vrijeme, čestitke njemu koji je radio sve bolje od mene. Uspio sam podignuti razinu igre u trećem setu, ali generalno nije bilo sjajno."

Ovo je prvi Đokovićev meč na Grand Slamu u kojem nije imao barem jednu break šansu.

"To dovoljno govori o svemu. Sve je bilo ispod prosjeka, bio je jako dominantan u svojim servis gemovima. Ako dobro servirate i ne suočite se s break šansama, čestitke za njega, odigrao je bez mane", dodao je.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!