Nogomet

Zekić: 'Protivnik na otvaranju je nezgodan, a Otto Barić je uvijek govorio da mu fale još samo dva igrača

Mario Borko • subota, 27.01.2024.
Zekić: 'Protivnik na otvaranju je nezgodan, a Otto Barić je uvijek govorio da mu fale još samo dva igrača
Foto: NK Osijek

Osijek će, nakon zamjene domaćinstva, prvu utakmicu u nastavku prvenstva odigrati protiv Rudeša na Opus Areni, a Zoran Zekić s nestrpljenjem očekuje prvi zvižduk ciparskog suca...

Nakon Zagreba, Velike Gorice i Varaždina SuperSport HNL se vraća i u Osijek. Bijelo-plavi na otvaranju proljetno dijela prvenstva dočekuju Rudeš. Utakmica se prvotno trebala igrati na Kranjčevićevoj, ali su klubovi zbog straha od lošeg terena zamijenili domaćinstva.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zoran Zekić je nakon povratak u matični klub konačno imao malo duže razdoblje za implementaciju svojih ideja, a uoči prve utakmice izašao je pred novinare i najavio nastavak prvenstva.

"Jedva čekam da prvenstvo krene. Pripreme su gotove, zadovoljan sam kako smo ih odradili, a prije svega da su svi zdravi i na dispoziciji. Što smo napravili i kako smo radili vidjet će se u ovom susretu. Samim time što je na rasporedu utakmica kojom otvaramo nastavak prvenstva daje dodatno uzbuđenje, a često to dovodi do nervoze. Protivnik je zaista nezgodan s trenerom s kojim su do sad napravili najbolje rezultate. Imaju kvalitetne promjene u sastavu poput Doležala i Grezde, a vjerojatno i neke koje nismo uspjeli ni popratiti. Moramo biti svjesni svega, utakmica nosi veliki ulog, ne smijemo je shvatiti olako jer sigurno neće biti lako ako u nju krenemo na takav način. Moramo biti mirni, a u isto vrijeme agresivni s puno energije i trke od prve minute kako bi se postavili kako svi to želimo."

Osijek je u pripremnim utakmicama ostvarivao dobre rezultate, ali isto je bilo i s Dinamom koji je nakon odličnih priprema poražen na startu prvenstva od Lokomotive. Zekić upravo iz tog razloga u utakmicu s fenjerašom ulazi s još većom dozom opreza: "Ne smijem o tome previše govoriti, nego to treba pokazati na terenu. Svjedoci smo na samom početku prvenstva da su pripreme jedno, a prvenstvene utakmice nešto drugo. Moramo biti maksimalno fokusirani u svakom smislu i onda će nam biti puno lakše."

U klub je stigao novi sportski direktor Jose Boto. Prvi potezi bili su produženje ugovora s kapetanom Vedranom Jugovićem i reprezentativcem Armenije Stjopom Mkrtčjanom, a potom i dolazak Enisa Čokaja iz Panathinaikosa.

"Želim igračima koji su produžili ugovor puno sreće i da se svi zajedno radujemo. Čokaj je bio naša želja, potrajalo je malo dulje nego smo mislili, bilo bi bolje i za nas i za njega da je došao prije 15 dana, ali što je tu je. Igrao je već ovu ligu i brzo će se aklimatizirati. Posebno mi je zadovoljstvo što je Jugović potpisao novi ugovor, mislim da je to zaslužio svojim ponašanjem, igrama, odnosom prema klubu, navijačima i cijelom stručnom stožeru. Zaista daje dodatnu snagu ekipi i čast mi je da imam takvog čovjeka u svlačionici. Želim mu da odradi ovaj ugovor do kraja, da odigra što bolje i bude zdrav pa ćemo vidjeti što nakon 2025."

Bivši igrač Lokomotive je stigao na posudbu do kraja sezone, ali još uvijek nema pravo nastupa: "Ako se papirologija riješi, Čokaj će konkurirati za sastav, ali to u ovom trenutku još ništa nije riješeno.

Zekić je vrlo slikovito odgovorio na pitanje o tome hoće li biti novih pojačanja: "Moj bivši trener i izbornik Otto Barić je uvijek govorio da mu fale dva igrača. Možemo o tome uvijek pričati, bilo bi dobro da netko dođe, ali da to zaista bude pravo pojačanje što se tiče napadačkog dijela. U razgovorima smo sa sportskom direktorom i vidjet ćemo je li to moguće izvesti do kraja prijelaznog roka. Ja sam sretan što sam kompletirao svoj stručni stožer i za mene je to najveće pojačanje. Želimo prenijeti ideje na igrače što brže, što kvalitetnije i što jednostavnije. Hoće li do kraja prijelaznog roka doći još koji igrač na to ne mogu utjecati, a isto tako ne mogu utjecati ni na to hoće li biti upita za naše igrače. Ostavljam otvoren prostor, ali ja želim biti fokusiran na iduću utakmicu, a ostalo ćemo vidjeti."

Utakmicu će suditi Cipranin Menelaos Antoniou koji je do sad u SuperSport HNL-u sudio dvije utakmice. Između Dinama i Rijeke te Hajduk i Osijek, a u toj su utakmici Osječani poraženi s 3:1.

"Imam ideju kako bi trebali igrati, ali ne bih o tome previše govorio nego to moramo pokazati na terenu. Prva utakmica je uvijek vrlo nezgodna, imamo i strane suce za koje se nadam da će se što bolje prilagoditi."

Još u prosincu, klubu se iz slovenske Mure priključio lijevi bočni Roko Jurišić i čini se da će on biti prvi izbor na toj poziciji. S druge strane pripreme su pokazale da bi Nail Omerović iz ofenzivnog dijela trebao preseliti na poziciju desnog beka, a Zekić je u šali prokomentirao takvu odluku: "Omerović je do sad zabio jedan gol, opasan je kao sam vrag. Moramo se odrediti oko njegove pozicije, mlad je dečko, dobra je stvar da je univerzalac, ali moramo mu pronaći pravu poziciju kako bi igrač i klub od toga imali što više koristi. Jurišić se pokazao dobrim u pripremnom dijelu, ali vidjetćemo kakav će biti u prvenstvu. Svi će imati priliku da se dokažu."

Utakmica Osijeka i Rudeša na rasporedu je u subotu s početkom od 14 sati i 50 minuta.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!