Tenis

Sabalenka dominantno do druge titule u nizu na Australian Openu

Mihaela Bradovski • subota, 27.01.2024.
Sabalenka dominantno do druge titule u nizu na Australian Openu
Foto: EPA

Arina Sabalenka obranila je titulu pobjednice Australian Opena. U finalu je nadigrala Kineskinju Qinwen Zheng i svladala ju je u dva seta...

Sjajna dva tjedna su iza Arine Sabalenke. Bjeloruskinja je obranila titulu pobjednice Australian Opena i to na vrlo dominantan način.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kroz ova dva tjedna Sabalenka nije izgubila niti set, svih sedam protivnica svladala je u dva seta. U finalu je igrala protiv Qinwen Zheng i nastavila sa sjajnim igrama te upisala pobjedu.

Ako je i sumnjala uoči početka Australian Opena s obzirom da je u Brisbaneu u finalu glatko poražena od Elene Ribakine, Sabalenka je sa svakom pobjedom jačala samopouzdanje i jurila je prema tituli.

Najtežu protivnicu i najveće iskušenje imala je u polufinalu gdje ju je čekala Cori Gauff, ali u sjajnom meču Sabalenka je bila uspješnija.

U finalu je igrala protiv Kineskinje s kojom se dosad susrela samo jednom i to prošle godine u četvrtfinalu US Opena. I tamo i ovdje Bjeloruskinja je ispustila samo pet gemova.

Zheng nema razloga za nezadovoljstvo, ovo joj je najveći uspjeh u karijeri i s ovim finalom probit će se na sedmo mjesto na WTA ljestvici, prvi put ulazi u Top 10.

S druge strane Sabalenka je učvrstila drugu poziciju iza Ige Swiatek.

Australian Open, finale:
Arina Sabalenka (-, 2) - Qinwen Zheng (Kina, 12) 6:3, 6:2

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!