Nogomet

Jakirović: 'Imali smo najbolju moguću vjeru da ćemo završiti posao s Brekalom'

gnkdinamo.hr, Mario Borko • subota, 27.01.2024.
Jakirović: 'Imali smo najbolju moguću vjeru da ćemo završiti posao s Brekalom'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je nakon ponižavajućeg poraza od Lokomotive uspio pobijediti na gostovanju u Puli i tako smanjiti zaostatak za Hajdukom na četiri boda. Sergej Jakirović bio je zadovoljan reakcijom svoje momčadi...

Čini se da su dani kada je Dinamo dominantno odrađivao gostovanja kao što je ovo u Puli davna prošlost. Dokaz tome je (izuzmemo li Oriolik) šest utakmica bez pobjede u gostima u jesenskom dijelu sezone. Ipak da Dinamovi navijači ne potonu do kraja pobrinuo se Mauro Perković koji je pogotkom svom bivšem klubu, svoj sadašnji klub spasio od totalnog kolapsa. Unatoč svemu trener Sergej Jakirović nakon utakmice je djelovao smireno.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Više smo se pripremali na psihološkom planu, nego u smislu samih treninga jer imali smo tek regeneraciju i kompenzacijski dio. Napravili smo kvalitetnu analizu utakmice protiv Lokomotive da vidimo gdje smo sve griješili i da to ne ponavljamo. Istra je također čekala u srednjem ili niskom bloku pa nas nastojala ugroziti preko brzih Eliasa Fileta i Emmanuela Ekonga. Puno smo razgovarali, rekao sam i prije utakmice da su igrači bili ljutiti zbog tog poraza. Jesu, bili su, a i rekao sam da to samo treba pretočiti s riječi na djela i pokazati na terenu. Mislim da smo to sad dobili i, kažem, odigrali pragmatičnu utakmicu", prokomentirao je utakmicu trener Modrih.

Matej Vuk mogao je šokirati Dinamo u sudačkoj nadoknadi, ali Stefan Ristovski je sjajno reagirao:

"Kad održimo svoju mrežu čistom, većinom osvajamo bodove, i to je sad bilo iznimno važno. Ali da, moramo jednostavno prepoznavati situacije, prepoznati da je minuta do kraja, da ide duga lopta, da to moramo čistiti glavom, da nema tu ljepote dojma i želje da se razigra, pogotovo što je teren takav da se možeš i poskliznuti. Obranili smo gol, valjda nas je nagradilo s obzirom na pristup cijele momčadi."

Na ovom gostovanju, zbog tri žuta kartona, Dinamo nije mogao računati na svog ključnog igrača u veznom redu Josipa Mišića, a zamijenio ga je Petar Sučić.

"Petar Sučić sigurno je budućnost kluba, 2003. je godište, jako odgovoran dečko, ima vrhunske radne navike, upija sve što mu se kaže, odigrao je jako dobro, baš sam zadovoljan. Bio je na poziciji na kojoj treba biti, prevenirao je kontru, dobro je razigravao, upravljao je našom igrom, jako sam s njim zadovoljan. Moreno Živković bio je stabilan u obrani, ima liderske sposobnosti, sigurno će biti vrlo dobar igrač. Mi smo tu da ga podržimo i istrpimo sve njegove neke dječje bolesti kojih će sigurno biti. Mislim da je Arbër Hoxha odigrao odličnu utakmicu, čak bih rekao da je imao sve uspješne driblinge."

Hrvatski medijski prostor okupirala je danas vijest da dijete Dinama Josip Brekalo koji se prije nekoliko dana morao vratit u matični klub odlazi u redove najvećeg rivala.

"Što se tiče Brekala, imali smo najbolju moguću vjeru da ćemo završiti posao. Imali smo i mi i Josip. Nekad ide, nekad ne ide. Nije se realiziralo i moramo ići dalje. Meni su moji igrači najbolji."

Drugu utakmicu u nizu dokapetan, najbolji strijelac i najvažniji igrač kluba Bruno Petković nije bio na razini, a kako u odnosu navijačkog puka prema njemu ne postoji sredina, opet se našao pod velikim kritikama navijača.

"On se muči, to se vidi, imao je malo problema s koljenom, vukao ih je i cijelu jesensku polusezonu, imao je ozljedu bedrenog mišića i mislim da će uz dodatan trening i prevenciju ozljede biti bolji. Naravno, može on još bolje, on je iznimno važan za našu igru što se vidjelo jesenas kad ga nije bilo u momčadi", zaključio je Jakirović.

Dinamo sada ima osam dana za pripremu utakmice protiv Gorice na Maksimiru, a sigurno će na raspoloženje u momčadi uoči te utakmice uvelike utjecati ishod Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke.

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!