Košarka

Spektakl u San Franciscu: Lakersi nakon dva produžetka svladali Warriorse

Branimir Korać • nedjelja, 28.01.2024.
Spektakl u San Franciscu: Lakersi nakon dva produžetka svladali Warriorse
Foto: EPA

Odličnu utakmicu odigrali su Golden State Warriorsi i Los Angeles Lakersi, a Warriorsi su na kraju poraženi nakon dva produžetka sa 145:144...

Dramatičan dvoboj odradili su Golden State Warriorsi i Los Angeles Lakersi, a Lakersi su u konačnici uzeli pobjedu nakon 58 minuta košarke.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Presudio je LeBron James koji je briljantnom nastupu i triple-doubleu dodao dva slobodna bacanja 1.2 sekunde prije kraja drugog produžetka s kojima je potvrdio pobjedu Lakersa.

U regularnom dijelu Lakersi su imali vodstvo i bili bliži pobjedi, ali Stephen Curry je 5.2 sekunde prije kraja susreta pogodio za 118:118 i donio produžetak. Anthony Davis nakon toga izgubio je loptu i Warriorsi su ostali bez šuta za pobjedu.

Nova prilika za Lakerse stigla je u prvom produžetku, no Klay Thompson izjednačio je tricom sedam sekundi prije kraja nakon čega LeBron ne zabija.

Odluka je pala u drugom produžetku gdje je Stephen Curry ubacio tricu za vodstvo Warriorsa pet sekundi prije kraja, a sekundi do sirene James pogađa dva slobodna bacanja za konačnih 145:144.

"Mogao bih komentirati neka od slobodnih bacanja koja su šutirali, ali moja majka je ovdje i želim se lijepo ponašati stoga neću komentirati njihova 43 slobodna bacanja u odnosu na naših 16. Neću komentirati da je Stephen Curry imao samo tri slobodna bacanja u 43 minute na parketu", nezadovoljan je bio nakon susreta Steve Kerr.

James je utakmicu završio s 36 poena, 20 skokova i 12 asistencija, Davis je dodao 29 poena i 13 skokova, a D'Angelo Russell 28 poena i pet asistencija.

Kod Warriorsa Curry je upisao 46 poena (9/21 trica) uz sedam asistencija, Klay Thompson 24 poena (6/17 trica), a po 22 poena upisali su Jonathan Kuminga (devet skokova) i Andrew Wiggins (pet skokova).

Dario Šarić je za 15 minuta ubacio pet poena (1/5 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

NBA:
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 144:145 dva produžetka

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!