Košarka

Šarić asistirao u pobjedi Warriorsa, Embiid u bolovima napustio parket

Branimir Korać • srijeda, 31.01.2024.
Šarić asistirao u pobjedi Warriorsa, Embiid u bolovima napustio parket
Foto: EPA

U NBA ligi odigrano je svega pet utakmica, a u akciji je bio Dario Šarić koji je s Golden State Warriorsima stigao do pobjede protiv Philadelphije…

Boston Celticsi odradili su još jednu dobru utakmicu, ovaj put protiv Indiana Pacersa koji su prijetili do samog kraja, ali Celticsi su izdržali i upisali pobjedu. Vrlo dobar nastup Jaysona Tatuma koji ne samo da je donio poene, već je i u posljednjih 30 sekundi s dvije blokade zaustavio goste.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tatum je susret završio s 30 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Jaylen Brown dodao je 25 poena i šest skokova, a Derrick White24 poena i pet asistencija. Kod Pacersa Aaron Nesmith ubacio je 26 poena uz 12 skokova i sedam asistencija, a Pascal Siakam dodao je 23 poena i šest skokova.

New York Knicksi na svom parketu su bili bolji od Utah Jazza kojeg su svladali sa 118:103. Knicksi su susret prelomili početkom drugog poluvremena kada su se odvojili i Jazz više nije mogao pratiti taj ritam.

Iznenađujuće dobar bio je Donte DiVincenzo s 33 poenai pet skokova, Jalen Brunson dodao je 29 poena i devet asistencija, a Josh Hart upisao je minimalni triple-double s po deset poena, skokova i asistencija. Kod Jazza Luka Šamanić ponovno zabetoniran za klupu, a Collin Sexton jedini je prebacio 20 poena s ubačenih 22 poena čemu je dodao sedam asistencija.

Dario Šarić u pobjedi Warriorsa protiv Sixersa upisao je samo dva poena, oba s linije slobodnih bacanja, ali je zato imao sedam asistencija. Warriorsi su u posljednji trenutak ostali bez Klaya Thompsona, ali to ih nije zaustavilo na putu do pobjede.

Stephen Curry ubacio je 37 poena uz osam skokova (8/13 trica), Jonathan Kuminga dodao je 26 poena i sedam asistencija.

Upravo Kuminga izbacio je iz utakmice Joela Embiida. Naime u borbi za loptu Embiid se našao na podu, Kuminga je pao na njegovo koljeno, a zvijezda Philadelphije s bolnim grčom je ostala na parketu. Vrlo brzo je ispraćen u svlačionicu što je bio samo šlag na tortu teške večeri za Embiida. Vidjelo se od prve sekunde da nije pravi, da se fizički muči, ali utrka za MVP titulu očito ga je natjerala na parket te ga vjerojatno na neko vrijeme izbacila iz kadra. Ako se to dogodi, Embiid će praktički ispasti iz utrke za MVP trofej.

NBA:
Boston Celtics - Indiana Pacers 129:124
New York Knicks - Utah Jazz 118:103
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 119:107
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 138:122 (Trae Young 26p, 13as/Austin Reaves 28p, 6as)
Chicago Bulls - Toronto Raptors 107:119 (DeMar DeRozan 25p, 5as/Gary Trent 24p, 5sk)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!