Nogomet

Branič Slaven Belupa prelazi u poljski Podbeskidzie

Filip Mihoković • srijeda, 31.01.2024.
Branič Slaven Belupa prelazi u poljski Podbeskidzie
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski 25-godišnji branič, Marko Martinaga, napustit će koprivnički Slaven Belupo te postati igrač poljskog prvoligaša Podbeskidziea. Igrač se u Koprivnicu vratio 2022. godine, a sada će pojačati redove pretposljednje momčadi prve poljske lige.

Marko Martinaga više nije igrač Slaven Belupa, a iz Koprivnice seli u poljskog prvoligaša Podbeskidziea. Martinaga je karijeru započeo u Slaven Belupu, boravio je na posudbama u Varaždinu i Koprivnici, a nakon razdoblja u Koperu i Vardaru, iz AP Brera Strumice vratio se 2022. godine u matični klub. Od danas će 25-godišnjak karijeru nastaviti u prvoj ligi Poljske.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Martinaga je od povratka u Belupo odigrao 26 utakmica od kojih je u 18 bio u početnom sastavu, prosječno provodeći 69 minuta na terenu. Branič je profesionalni debi ostvario nakon igranja za juniorsku momčad Belupa, no u jednoj i pol sezoni otkada se vratio, nije se uspio izboriti za mjesto u momčadi Roya Ferenčine.

Klub iz Koprivnice objavio je vijest o prelasku igrača u Poljsku na društvenim mrežama te se zahvalio na igračevom doprinosu, a Martinaga se zahvalio i oprostio od kluba i navijača:

"Želim svu sreću svom klubu u nastavku sezone. Hvala na svemu, ostajem veliki navijač Slavena."

Martina će sada pojačati redove Podbeskidziea, koji se trenutno nalazi na 19. mjestu ljestvice poljske lige s osvojenih 16 bodova u 18 utakmica. U prvom dijelu sezone poljskoga kluba, najveća zamjerka bila mu je na obrambenim segmentima budući da je Podbeskidzie postigao 13 golova, a primio 25. Martinaga bi trebao učvrstiti obranu, a preostaje vidjeti hoće li to biti dovoljno da klub izbjegne relegaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!