Ostali sportovi

Hrvatski boksači i boksačice na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 31.01.2024.
Hrvatski boksači i boksačice na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik seniora Pero Veočić i koordinator nacionalnih selekcija i izbornik seniorki Franjo Kristić odredili su da će Hrvatsku na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu, koji će se održati u talijanskom Busto Arsiziju od 29. veljače do 11. ožujka, predstavljati četiri boksača i dvije boksačice.

Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) će se boriti za olimpijsku vizu u kategoriji do 57 kg, a Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb) do 60 kg. Marin Jelačić (Pauk Split) je hrvatski predstavnik u kategoriji do 63,5 kg, Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar) će se pokušati kvalificirati u kategoriji do 71 kg, Marko Čalić (Pula) do 92 kg, a Luka Pratljačić (Osijek) među superteškašima, u kategoriji preko 92 kg.

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će izbornici Pero Veočić i Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Hrvatska već ima jednog predstavnika na boksačkom olimpijskom turniru, a to je Gabrijel Veočić u kategoriji do 80 kg, koji se kvalificirao plasmanom u finale na prošlogodišnjim Europskim igrama u Krakowu.

Tamo je nastupilo i četvero naših predstavnika koji će se za OI ponovo boriti u Italiji: Sara Beram zaustavljena je u odlučnoj borbi u četvrtfinalu, kao i Marko Čalić u teškoj kategoriji, a Nikolina Ćaćić i Petar Krešimir Knežević izgubili su mečeve u osmini finala.

Na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju za plasman na Olimpijske igre u sedam muških i šest ženskih kategorija ponovo će se morati najmanje osvojiti odličje i plasirati se u polufinale.

Najteže će biti djevojkama. Nikolina Ćaćić, olimpijka iz Tokija 2021., za plasman na svoje druge OI treba izboriti finale u Italiji, dok Sara Beram mora osvojiti najmanje treće mjesto.

Drugi svjetski kvalifikacijski turnir bit će održan u Bangkoku (23. svibnja - 3. lipnja), a nakon tog natjecanja će biti poznati svi sudionici Olimpijskih igara u Parizu, gdje će u sedam muških težinskih kategorija nastupiti 124 boksača, a isto toliko će biti i boksačica u šest težinskih kategorija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!