Ostali sportovi

Roko Farkaš srušio državni dvoranski rekord na 200 metara, nastupili i Mihaljević i Čeko

Mario Borko • srijeda, 31.01.2024.
Roko Farkaš srušio državni dvoranski rekord na 200 metara, nastupili i Mihaljević i Čeko
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Hrvatski atletičari nastupili su na dvoranskom mitingu u Ostravi. Filip Mihaljević i Marko Čeko bili su peti u svojim disciplinama, dok je Roko Farkaš u svojoj s nacionalnim rekordom zauzeo sedmo mjesto…

Na dvoranskom mitingu održanom u Ostravi nastupila su trojica hrvatskih atletičara. Filip Mihaljević bio je peti u bacanju kugle, Marko Čeko peti u skoku u dalj, a Roko Farkaš s novim nacionalnim rekordom sedmi u utrci na 200 metara.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U bacanju kugle aktualni europski prvak iz 2022. zauzeo je peto mjesto s hicem od 20 metara i 91 centimetra. Slavio je Amerikanac Roger Steen bacivši kuglu na udaljenost od 21 metra i 38 centimetara. Brončani s posljednjeg Europskog prvenstva Tomaš Stanek bio je drugi, a svjetski prvak iz 2017. Tom Walsh treći. Mihaljeviću je u šest serija bacio pet ispravnih hitaca, a ovo mu je, iako je još uvijek vrlo rano u godini, najdalji hitac sezone.

Marko Čeko imao je priliku natjecati se protiv aktualnog europskog, svjetskog i olimpijskog pobjednika Miltiadisa Tentogloua. Grk je slavio skokom od osam metara i devet centimetara. Drugi je bio češki rekordere Radek Juška čiji je skok bio šest centimetara kraći. Hrvatski atletičar je sa skokom od sedam metara i 82 centimetra zauzeo peto mjesto. Svih šest pokušaja bili su ispravni.

Roko Farkaš popravio je hrvatski rekord koji je prije desetak dana postavio u Mađarskoj. Tada je trčao 21.16 sekundi, a u Češkoj je to popravio i s vremenom 21.09 sekundi u konačnici zauzeo sedmo mjesto. Pobjedu je s vremenom 20.66 odnio domaći predstavnik Eduard Kubelik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!