Tenis

Pavića i Dodiga čeka težak posao: 'Belgijci su uigraniji i to im je mala prednost'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2024.
Pavića i Dodiga čeka težak posao: 'Belgijci su uigraniji i to im je mala prednost'
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatsku će u Davis Cupu u paru predstavljati Mate Pavić i Ivan Dodig koji će imati protiv sebe uigranu i neugodnu belgijsku kombinaciju...

Nekoliko hrvatskih tenisača posljednjih godina ostvaruju vrhunske rezultate, uključujući najveće turnire, pa su i u Davis Cupu to obično mečevi u kojima se s razlogom očekuju pobjede.

Igraj na Davis Cup mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Takva je atmosfera nesumnjivo i sada, uoči susreta s Belgijom u tzv. Qualifier fazi (Varaždin, 3. i 4. veljače), no treba znati da će Ivanu Dodigu i Mati Paviću najvjerojatnije s druge strane mreže biti Sander Gillé i Joran Vliegen, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa.

O kakvom se paru radi odgovorio je Mate Pavić: "Mislim da neće biti iznenađenja s njihove strane. Gillé i Vliegen su jako dobar par koji dobro poznajemo s turnira. Nekoliko puta sam igrao protiv njih, pa i ove godine na prvom turniru u Hong Kongu. Mislim da je i Dodo puno puta igrao protiv njih, te stoga poznajemo protivnike. To je jako dobar, uigran par, pa nas sigurno čeka težak meč. Bit će i bitan susret, bitan bod."

Koliko jak adut belgijskog dvojca može biti to što i na turnirima igraju zajedno? "Sigurno da je mala prednost, jer su uigraniji nego mi. No Ivan i ja smo također puno puta igrali zajedno, poznajemo jedan drugoga, što igrajući zajedno, što s protivničke strane. Možda mala prednost ide njima, baš zbog tog igranja zajedno."

Finale ATP turnira u Hong Kongu u prvom tjednu nove sezone bio je Matin najsvježiji okršaj s Gilléom i Vliegenom. "Bilo je nekoliko mečeva - Nikola Mektić i ja smo nekoliko puta gubili od njih, ali smo ih i pobjeđivali. Ove godine sam ih s partnerom Arévalom pobijedio u finalu Hong Konga. Znamo što možemo očekivati od njih, neće tu biti posebnih iznenađenja. Ne znam kakve su rezultate imali u Davis Cupu, ali sigurno je da neće biti nimalo lak meč."

Susret Hrvatske i Belgije na rasporedu je ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin. Prvog dana, u subotu (početak u 14 sati) na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju (13 sati) program počinje okršajem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!