Tenis

Donna Vekić prepustila svega dva gema polufinalistici Australian Opena

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2024.
Donna Vekić prepustila svega dva gema polufinalistici Australian Opena
Foto: EPA

Donna Vekić odigrala je na vrlo visokoj razini u drugom kolu turnira u Linzu. Protivnica je bila Ukrajinka Dajana Jastremska, a Vekić je slavila dva puta s po 6:1…

Odličan meč odigrala je Donna Vekić u drugom kolu turnira u Linzu. Ždrijeb joj je donio polufinalisticu Australian Opena Dajanu Jastremsku, ali Vekić ju je potpuno nadigrala i svladala s dva puta po 6:1.

Igraj na mečeve turnira u Linzu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je za Donnu bio četvrti ovogodišnji meč, dvije pobjede ostvarila je na United Cupu, na Australian Openu ispala je već u prvom kolu od Anastasije Pavljučenkove, no u Linzu je odlično startala.

Za pobjedu je trebala svega 66 minuta, Jastremska nije bila niti blizu igre iz Melbournea i Donna je dominirala od početka meča.

Ukrajinka je dobila prvi gem u meču i povela s 1:0, ali nakon toga Vekić niže čak devet gemova i dolazi do vodstva 6:1, 3:0. Tu Jastremska prekida niz i osvaja gem na svom servisu, ali nedugo zatim Vekić radi još jedan break i odnosi uvjerljivu pobjedu.

U četvrtfinalu Vekić će igrati protiv Francuskinje Clare Burel koja je eliminirala Čehinju Katerinu Siniakovu. Ovo je Donni bila treća uzastopna pobjeda protiv Jastremske koja je slavila u prva tri međusobna dvoboja. Protiv Burel još nije igrala.

WTA Linz, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 3) - Dajana Jastremska (Ukrajina) 6:1, 6:1

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!