Automoto

Senzacionalan prelazak potvrđen: Lewis Hamilton od 2025. u Ferrariju!

Branimir Korać • četvrtak, 01.02.2024.
Senzacionalan prelazak potvrđen: Lewis Hamilton od 2025. u Ferrariju!
Foto: EPA

Ranije tijekom dana pojavila se vijest o prelasku Lewisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferrari, a sada je stigla i potvrda. Jedan od najvećih transfera u povijesti formule 1 dogodit će se 2025. godine...

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton nakon isteka ugovora s Mercedesom preselit će u Ferrari. Ferrari će Hamiltonu biti treća momčad za koju će nastupati tijekom karijere.

U formuli 1 debitirao je 2007. godine u bolidu McLarena za kojeg je vozio do 2013. godine kada prelazi u Mercedes u kojem će biti i u dolazećoj sezoni. Jednu titulu osvojio je s McLarenom, a narednih šest s Mercedesom.

Poznato je i s kim će Hamilton biti momčadski kolega u Ferrariju, Charles Leclerc ima potpisan višegodišnji ugovor što znači da će Carlos Sainz ove sezone posljednji put sjediti u bolidu Ferrarija.

Hamitlon se nada kako će u Ferrariju dobiti priliku ponovno se boriti za titulu prvaka nakon što je Mercedes imao problema i nakon što u posljednje dvije godine nije uspio doći do pobjede.

"Proveo sam nevjerojatnih 11 godina s ovim timom i jako sam ponosan na ono što smo zajedno postigli. Mercedes je dio mog života od moje 13. godine. To je mjesto gdje sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih odluka koje sam ikada morao donijeti. Ali pravo je vrijeme da napravim ovaj korak i uzbuđen sam što ću prihvatiti novi izazov. Zauvijek ću biti zahvalan na nevjerojatnoj podršci moje Mercedesove obitelji, posebno Totu na njegovom prijateljstvu i vodstvu i želim zajedno završiti na visokoj razini. Sto posto sam predan ostvarivanju najboljeg mogućeg rezultata ove sezone i da moja posljednja godina sa srebrnim strijelama bude za pamćenje", poručio je Hamilton.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!