Nogomet

Južna Koreja ponovno se provukla dalje u Azijskom kupu

HINA, Petar Jenjić • petak, 02.02.2024.
Južna Koreja ponovno se provukla dalje u Azijskom kupu
Foto: EPA

Do plasmana u polufinale Azijskog kupa stigla je Južna Koreja koja se ponovno spasila od ispadanja u sudačkoj nadoknadi. Nakon produžetaka svladala je Australiju s 2:1...

Nogometaši Južne Koreje plasirali su se u polufinale Azijskog prvenstva zahvaljujući 2:1 pobjedi protiv Australije u četvrtfinalu nakon produžetka.

Igraj na austrijsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Australija je bila nadomak plasmana u polufinale, vodila je 1:0 golom Craiga Goodwina sve do šeste minute nadoknade drugog poluvremena.

Međutim, tada je Lewis Miller neoprezno i nepotrebno startano na Heung-Min Sona u vlastitom kaznenom prostoru pa je Južna Koreja dobila kazneni udarac iz kojega se uspjela vratiti u dvoboj, a siguran realizator bio je Hwang Hee-chan.

Sve bitno u produžetku dogodilo se od 104. do 105. minute. Prvo je najbolji korejski igrač Heung-min Son sjajno izvedenim slobodnim udarcem donio prednost svojoj reprezentaciji da bi minutu potom Aiden O'Neill isključen zbog starta na gležanj suparnika.

Južna Koreja tako se drugu utakmicu zaredom spasila ispadanja duboko u sudačkoj nadoknadi, a zatim i izborila prolazak dalje. U osmini finala je protiv Saudijske Arabije poravnala u devetoj minuti nadoknade, a zatim prošla boljim izvođenjem penala.

U polufinalu će 6. veljače igrati protiv najvećeg iznenađenja natjecanja Jordana koji je ranije u petak svladao Tadžikistan s 1:0.

Južna Koreja je dosada dva puta bila prvak Azije, ali ti su naslovi stigli u prva dva izdanja ovog natjecanja, 1956. i 1960. godine. Uslijedila su četiri druga mjesta (1972., 1980., 1988., 2015.) te četiri treća mjesta (1964., 2000., 2007., 2011.).

U preostala dva četvrfinala u subotu će igrati Iran - Japan te Katar - Uzbekistan.

Azijski kup, četvrtfinale:
Australija - Južna Koreja 1:2 nakon produžetaka

FOTO: EPA/Rolex dela Pena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!