Tenis

Borna Ćorić u dva seta do polufinala Montpelliera

Petar Jenjić • petak, 02.02.2024.
Borna Ćorić u dva seta do polufinala Montpelliera
Foto: EPA

Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u francuskom Montpellieru. Hrvatski tenisač u dva je seta bio bolji od Talijana Flavija Cobollija...

Novu lijepu pobjedu upisao je Borna Ćorić koji je izborio plasman u polufinale ATP turnira u francuskom Montpellieru. Hrvatski tenisač slavio je protiv talijanskog prvedstavnika Flavija Cobollija.

Igraj na Ligue 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić, trenutno 37. tenisač svijeta, slavio je protiv 39 mjesta bolje plasiranog protivnika sa 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 36 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio treći međusobni dvoboj i druga pobjeda hrvatskog tenisača.

Odmah prvi protivnikov servis gem otišao je na stranu hrvatskog tenisača koji je poveo s 3:0, a prednost sačuvao sve do kraja. Jedan break bio mu je sasvim dovoljan i u drugom setu.

Ćorić je tijekom meča spasio sve tri break šanse protivnika, pogodio je tri asa i imao 71 posto osvojenih poena na svom prvom servisu.

Za ulazak u svoje deveto finale na ATP Touru imat će najtežeg mogućeg protivnika, prvog nositelja Holgera Runea protiv kojeg do sada nije igrao.

ATP Montpellier, četvrtfinale:
Borna Ćorić - Flavio Cobolli 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!