Tenis

Belgijci poveli u Varaždinu, Bergs u tri seta svladao Čilića

Mihaela Bradovski • subota, 03.02.2024.
Belgijci poveli u Varaždinu, Bergs u tri seta svladao Čilića
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Marin Čilić nije uspio Hrvatskoj donijeti prvi bod u Davis Cup dvoboju protiv Belgije. Zizou Bergs slavio je u tri seta...

Malo čudno zvuči kada kažemo da je Marin Čilić u statusu drugog reketa poražen od prvog belgijskog reketa Zizoua Bergsa. Belgiji fali njen nominalno najbolji igrač David Goffin dok je Čilić drugi reket isključivo zbog renkinga (1044.) koji je nizak zbog jednogodišnje pauze nakon ozljede.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U konačnici je Bergs i slavio sa 6:4, 4:6, 6:4, Marin se borio, ali naravno da je nemoguće u tako kratko vrijeme poništiti godinu dana pauze. Trebat će još vremena da se približi staroj formi, ali nije ovo bio toliko loš meč.

U prvom setu presudio je break u petom gemu, tu je Bergs uzeo Marinu servis i poveo. U prvom setu Čilić je imao pet break lopti, imao je 0:40 nakon izgubljenog servisa, ali nije se vratio.

U drugom setu Čilić je odmah spasio 0:40 i do kraja seta bio je stabilniji na svom servisu da bi kod 5:4 stigao do set lopte na servisu Bergsa i iskoristio je.

I u trećem setu Marin je odmah bio pod pritiskom, ponovno je spasio 0:40, ali u sljedećem servis gemu gubi servis i Bergs dolazi do prednosti koju je bez problema držao do kraja. Do kraja meča Marin nije osvojio niti jedan poen na reternu, Bergs je čudesno servirao.

U drugom meču Duje Ajduković traži prvi hrvatski bod, a protivnik je Joris de Loore.

Davis Cup

Hrvatska - Belgija 0:1

Marin Čilić - Zizou Bergs 4:6, 6:4, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!