Tenis

Donna Vekić nakon više od tri sata borbe ostala bez finala u Linzu

Branimir Korać • subota, 03.02.2024.
Donna Vekić nakon više od tri sata borbe ostala bez finala u Linzu
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela izboriti prolaz u finale WTA turnira u Linzu. Bolja od nje bila je u polufinalu Ekaterina Aleksandrova...

Potpuno ravnopravan i izjednačen meč odigrale su Donna Vekić i Ekaterina Aleksandrova. Tri sata i deset minuta trajala je borba, a Ruskinja je ipak na kraju odnijela pobjedu, rezultat 5:7, 7:6, 7:6 dovoljno pokazuje koliko je ovo bio tijesan dvoboj.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna je bolje otvorila meč i već u prvom gemu stigla je do breaka, ali bio je to maratonski gem koji kao da je najavio žestoku bitku do kraja meća.

Uspjela se Aleksandrova vratiti u set u šestom gemu, ali kod 5:5 Vekić dolazi do 15:40, radi break i nakon toga dovršava posao na svom servisu.

U drugom setu dva puta je Vekić imala break prednosti, povela je s 3:2 i 4:3, ali u oba slučaja Aleksandroiva se odmah vratila i poništila zaostatak.

I kod 5:5 imala je Vekić 0:40 i priliku za treću prednost u drugom setu, međutim Aleksandrova se izvukla i set je otišao u tie-break gdje je Ruskinja bila bolja sa 7:4.

U trećem setu malo su se zamijenile uloge iz drugog i Donna je dva puta bila u breaku zaostzatka, ali uspjela se vratiti oba puta. Ponovno je presudio tie-break, Vekić je u njemu vodila 5:2, ali nije uspjela doći do meč lopte i Aleksandrova je upisala pobjedu.

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i druga pobjeda Aleksandrove. Ujedno su prvi put otišle u treći set.

WTA Linz, polufinale:
Ekaterina Aleksandrova (-, 2) - Doinna >Vekić (Hrvatska, 3) 5:7, 7:6(4), 7:6(6)

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!