Nogomet

Mislav Karoglan nakon remija s Osijekom: 'Na kraju je bod realan rezultat, ali nisam zadovoljan'

Filip Mihoković • subota, 03.02.2024.
Mislav Karoglan nakon remija s Osijekom: 'Na kraju je bod realan rezultat, ali nisam zadovoljan'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hajduk nije uspio zadržati minimalno vodstvo protiv Osijeka te je na kraju remizirao na Opus Areni, a trener Hajduka, Mislav Karoglan, smatra da je podjela bodova realan ishod susreta...

U 21. kolu SuperSport HNL-a Osijek je ugostio Hajduk. Bijeli su igrali bolje u prvom poluvremenu te su uspjeli doći do vodstva pogotkom Filipa Uremovića u 58. minuti. Vodstvo ipak gosti nisu zadržali do kraja, a Osijek je imao priliku i uzeti sva tri boda u samoj završnici. Trener Hajduka nije zadovoljan ishodom, ali misli da je podjela bodova realan rezultat:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Naravno da nisam zadovoljan, rekao bih da je prvo poluvrijeme pripalo nama, mislim da smo igru kontrolirali kroz posjed. Iako nismo previše stvorili osim prilike Moufija i Kalinića, sve u svemu mislim da je bilo nogometa, a u drugom dijelu bilo je previše neforsiranih pogrešaka za ovu razinu nogometa. Na kraju je bod realan rezultat i idemo dalje. Pokosile su nas viroze, Kalik i Lučić su se nekako uspjeli oporaviti, ali Žaper nije mogao i otprije imamo sedam ozlijeđenih igrača. Nemam puno za zamjeriti momčadi, a išli smo na pobjedu."

Hajduk muči muku s izostancima igrača, no trener splitskog kluba ne traži u tome izliku za loše rezultate. Smatra da je došlo vrijeme za novi pobjednički niz njegove ekipe:

"Sve se promijeni u tjedan dana, to je nogomet i to je život. Idemo dalje, imamo kvalitetu i moramo sada ući u pozitivan niz. Moramo imati više dječjeg nogometa i radosti u sebi te želje za loptom. To sam želio i danas i u jednom dijelu sam dobio, treba donositi puno bolje odluke u zadnjoj trećini, ali ja vjerujem da se možemo zakotrljati u jedan novi niz."

Ono što druga momčad SuperSport HNL-a može izvući pozitivno iz susreta je izvedba povratnika Nikole Kalinića. Karoglan je zadovoljan igrom napadača, ali misli da je ekipi nedostajalo kombinatorike oko Kalinića:

"Nikola izgleda dobro i gurali smo ga 75 minuta, a više od toga nas je bilo strah. Izgledao je jako dobro, mislim da smo se možda mogli i bolje spajati oko njega, ali kažem, zadnja trećina zahtjeva nešto malo ekstra, a po meni je to objema ekipama danas nedostajalo."

Hajduku je ovo četvrta utakmica u nizu bez pobjede, a trener je istaknuo varijable koje nedostaju njegovoj momčadi. Ipak smatra da radom mogu biti samo bolji od današnje izvedbe:

"Moramo biti bolji od sebe, što sam i rekao igračima. Treba nam impuls s klupe i svaki od njih se treba natjecati sam protiv sebe, to su varijable koje u momčadi koja pretendira na titulu trebaju biti izražene. Vjerujem da smo tu danas imali ogroman prostor da završimo utakmicu, međutim, ostaje na nama da na tome radimo i budemo još bolji."

Splitsku momčad sada u SuperSport HNL-u očekuje nešto lakši raspored utakmica od dosadašnjega, a u sljedećem kolu ugostit će Slaven Belupo koji je danas slavio 4:0 protiv Rudeša. Trener Belupa, Roy Ferenčina, ističe da će domaćin biti favorit, ali na Poljudu se nada sličnoj izvedbi svoje momčadi poput današnje:

"Idemo otvoreno igrati na Poljud. Znamo da su oni favoriti i klub koji se bori za prvaka države, ali mi imamo vjeru u svoje mogućnosti. Nadam se da ćemo tamo odigrati sličnu utakmicu pa što bude."

Karoglan je, s druge strane, zaključio da o pobjedniku susreta ne može biti rasprave:

"Mi moramo pobijediti, tu nema govora ni o čemu drugome. Moramo pobijediti tu utakmicu i to je imperativ."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!