Tenis

Čilić nakon poraza od Bergsa: 'Moglo je i bolje, ali ne mislim da sam loše odigrao'

Filip Mihoković • subota, 03.02.2024.
Čilić nakon poraza od Bergsa: 'Moglo je i bolje, ali ne mislim da sam loše odigrao'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Belgijska reprezentacija osvojila je prvi bod protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Davis Cup nakon što je Zizou Bergs svladao Marina Čilića. Belgijac je bio bolji nakon tri seta, no Čilić ne smatra da je odigrao loše..

Pobjedom Zizoua Bergsa protiv Marina Čilića 2:1 u setovima, Belgija je došla do prvog boda protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Davis Cup. Čilić je imao break loptu rano u prvom setu, no nije ju iskoristio te je na kraju izgubio set 6:4. U drugom setu istim je rezultatom bio bolji hrvatski reprezentativac, a zatim je ponovno istim rezultatom slavio Belgijac. Čilić žali za porazom, ali zadovoljan je svojom izvedbom nakon povratka od ozljede:

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svakako žalim zbog poraza, naravno da porazi za reprezentaciju teže padnu od onih na individualnim turnirima. Mislim da se u početku lomio meč, bilo je i početne treme te break lopta koju nisam uspio iskoristiti. On je igrao fantastično, kretao se fenomenalno i nekako je dosta dobro vraćao moje udarce. Prvi set mi se izmigoljio iz ruku, drugi set sam imao bolji intenzitet i igru, a u trećem setu sam ponovno imao blagi pad što je on uspio realizirati. Šteta zbog toga, ali nekako sam pozitivan zbog koljena koje drži dobro, svjestan sam da nisam na razini na kojoj sam bio prije ozljede, ali vjerujem da idem u pravom smjeru."

Hrvatski reprezentativac istaknuo je da nije još u potpunoj formi nakon ozljede te stoga ne misli da je danas odigrao loše:

"Vjerujem da mi trenutno sigurno fali desetak posto od svog maksimuma. Sve su to sitnice koje na kraju čine veliku sliku i naravno, na terenu nije lako sakriti te stvari. Današnju izvedbu ocijenio bih sedam od deset; solidan susret, moglo je i bolje, ali mislim da nisam loše odigrao."

Ovim porazom otvara se mogućnost izjednačenog rezultata nakon četiri meča te igranja petog susreta koji bi odlučivao pobjednika. Čilić smatra da će biti spreman za igru ako dođe do toga, a misli da bi i na njegovo mjesto mogao uskočiti Nino Serdarušić, koji je u sjajnoj formi:

"U ovom trenutku se osjećam dobro, ne osjećam umor. Vidjet ćemo sutra u jutro, ako dođe do toga susreta, to će biti sutra navečer. Popričat ću s ekipom i mislim da ću biti spreman. S druge strane, Nino Serdarušić koji je u baš dobroj formi je tu s nama u ekipi. Trenirao sam s njim i pokazao je dobru razinu tako da ćemo donijeti pravu odluku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!