Vodeni sportovi

Australci prvi protivnik Barakuda: 'Fizički su odlično pripremljeni, puno plivaju, radit će puno uplivavanja'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2024.
Australci prvi protivnik Barakuda: 'Fizički su odlično pripremljeni, puno plivaju, radit će puno uplivavanja'
Foto: Damir Senčar/HINA

Pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom prva je utakmica na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je Australija, nimalo lagan protivnik, ali iz redova Barakuda vjeruju u dobru utakmicu i pobjedu...

Prvu utakmicu u skupini A Svjetskog prvenstva, Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije, a dvoboj počinje u 11:30 sati. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.

Igraj na Hrvatska - Australija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini i zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu", najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.

"Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put, a u svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu", rekao je Vukičević, a sličnog razmišljanja je i Lončar.

"Bit će ovo fizička teška utakmica, Australci su, kao i uvijek, sigurno odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu", zaključio je Lončar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!