Košarka

Bogdanoviću novi domaći poraz, Zubac se vratio u pobjedi Clippersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.02.2024.
Bogdanoviću novi domaći poraz, Zubac se vratio u pobjedi Clippersa
Foto: EPA

Dvojica Hrvata nastupila su u nedjelju u NBA ligi. Bojan Bogdanović s Pistonsima je već naviknuo na poraze, a Ivica Zubac vratio se u pobjedi Clippersa nakon odsustva zbog ozljede…

Pistonsi nižu poraze, a već sada su došli do broja 43. Novi je ubilježen na domaćem parketu protiv Orlando Magica koji je glatko slavio sa 111:99.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nerijetko se ove sezone događalo da Detroit drži korak s protivnikom, ali u posljednjih 12 minuta jednostavno padne i otplovi u poraz. Tako je bilo i protiv Magica koji je u četvrtoj četvrtini stvorio ključnu prednost i upisao u konačnici visoku pobjedu.

Čovjek odluke bio je Franz Wagner koji je odigrao utakmicu karijere te je samo u drugom poluvremenu ubacio 27 poena i vukao Magic do nove pobjede.

Wagner je završio susret s 38 poena, a Paolo Banchero dodao je 20 uz sedam asistencija. U redovima Pistonsa po 18 poena upisali su Cade Cunningham (sedam asistencija) i Jaden Ivey. Bojan Bogdanović ovaj put nije bio raspoložen i za 33 minute ubacio je 11 poena (2/5 za dva, 1/7 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova.

Los Angeles Clippersi slavili su u gostima kod Miami Heata sa 103:95, a nakon problema s ozljedom, u momčad se vratio Ivica Zubac. Zubac je odradio 18 minuta, još se osjetilo kako mu nedostaje utakmica te je upisao četiri poena (2/4 za dva) i tri skoka.

Clippersima je ovo šesta uzastopna gostujuća utakmica i već peta pobjeda. Još će odraditi jednu utakmicu u gostima, večeras protiv Atlante, a onda se napokon vraćaju kući.

Miamiju je ovo 12. put ove sezone da je ostao ispod 100 poena, a u tih 12 utakmica deset puta je poražen. Jedino su Hornetsi i Clippersi imali više utakmica ispod 100 ubačenih poena.

U ovom susretu kod Miamija su se istaknuli Jimmy Butler s 21 poenom te Terry Rozier sa 17 poena i sedam skokova. Kod Clippersa sjajnu formu nastavlja Kawhi Leonard s 25 poena i 11 skokova te James Harden s 21 poenom i 11 asistencija.

NBA:
Detroit Pistons - Orlando Magic 99:111
Miami Heat - Los Angeles Clippers 95:103

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!