Nogomet

Egipćani uručili otkaz izborniku nakon neuspjeha na Afričkom kupu nacija

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.02.2024.
Egipćani uručili otkaz izborniku nakon neuspjeha na Afričkom kupu nacija
Foto: EPA

Nakon ispadanja u osmini finala Afričkog prvenstva čelni ljudi Egipatskog nogometnog saveza smijenili su s dužnosti izbornika 53-godišnjeg Portugalca Rui Vitoria.

Egipat je imao velike ambicije na Afričkom prvenstvu koje i dalje traje u Obali Bjelokosti, no ta je reprezentacija ispala u osmini finala od DR Konga. Nakon 1:1 tijekom 120 minuta igre DR Kongo je poslije dramatičnog izvođenja jedanaesteraca slavio s ukupnih 9:8.

Igraj na utakmice Afričkog kupa nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Egipatski nogometni savez je zbog toga smijenio Portugalca i njegove pomoćnike, a privremeni izbornik te afričke reprezentacije bit će Mohamed Youssef.

Rui Vitoria je izbornik Egipta bio od 2022. godine, a ranije je od značajnih poslova radio u Benfici, Al Nassru i moskovskom Spartaku.

Egipat je rekorder po broju naslova na afričkim prvenstvima te je prvak bio sedam puta, posljednji put 2010. godine kada je u Angoli, u finalnom ogledu, s 1:0 svladao Ganu. Nakon toga su Egipćani dva puta gubili u finalima, kao i na posljednjem prvenstvu kada je Senegal postao prvak boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!