Vodeni sportovi

Tucak nakon Australije: 'Vjerujemo da možemo napraviti puno toga lijepog na ovom turniru'

Mario Borko • ponedjeljak, 05.02.2024.
Tucak nakon Australije: 'Vjerujemo da možemo napraviti puno toga lijepog na ovom turniru'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Australije 13:8, a izbornik Ivica Tucak bio je jako zadovoljan izvedbom svojih igrača…

Kao da se dojmovi Europskog prvenstva održanog u Hrvatskoj još nisu slegli, ali pred hrvatskim vaterpolistima već je Svjetsko prvenstvo u Dohi. Na otvaranju turnira izabranici Ivice Tucka odradili su vrlo dobru utakmicu i s 13:8 pobijedili Australiju.

Igraj na Svjetsko prvenstvo u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovom pobjedom Hrvatska je praktički osigurala osminu finala, a za direktan prolazak u četvrtfinale i osiguranje olimpijske vize odlučivat će se u reprizi finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

“Okrećemo se utakmici sa Španjolskom i pokušat ćemo izboriti vizu za Olimpijske igre direktnim plasmanom u četvrtfinale, a ako ne bude tako čeka nas utakmica osmine finala protiv Brazila ili Kine. Ono što je najbitnije da smo odigrali jednu pravu utakmicu, da smo bili postojani, čisti u glavi i čvrsti u svakom pogledu. Na kraju je došlo do malog opuštanja što je normalno, ali čestitke dečkima i vrlo je bitan dojam kako se ulazi u turnir, a ova utakmica nam daje za pravo da vjerujemo da možemo napraviti puno toga lijepoga ovdje“, rekao je Tucak.

Hrvatska, Australiji nije ostavila puno šansi. Sve je bilo riješeno na poluvremenu na kojem je rezultat bio 9:3. U drugom dijelu Barakude su utakmicu mirno privele kraju.

“Dobivao sam razne poruke upozorenja prije ove utakmice od kolega iz Sjedinjenih Američkih Država koji su sparirali s Australijom. Imao sam video skauting svega onog što su oni igrali na pripremama i ovo nije nimalo bezazlena reprezentacija kao što je danas izgledala. Zahvaljujući našoj koncentraciji i fenomenalnom vaterpolu nismo im dali prostora da razmišljaju, ali neće biti nimalo lagan protivnik nikome na ovom turniru. Najvažnije je da smo ostavili jedan lijep dojam, psihološki se nismo puno potrošili, fizički da, ali to je tako nakon svake utakmice. Sada imamo više od dva dana da se spremimo za Španjolsku, na njih ne treba trošit riječi. Vjerujem ako odigramo pravu ratničku utakmicu da ih možemo pobijediti.“

S obzirom na to da je u drugoj skupini Francuska pobijedila Brazil, ako Hrvatska ne uspije pobijediti Španjolsku najvjerojatnije će ići na boljeg iz ogleda Kine i Brazila. Tucak je prvenstveno koncentriran na osiguranje plasmana na Olimpijske igre, a o rezultatu na samom turniru razmišljat će se nakon što se ostvari primarni cilj.

“Presudit će momenat, porazom se ništa neće promijeniti. Mi pobjedom direktno odlazimo u Pariz, a poraz donosi dodatnu utakmicu protiv Brazila ili Kine i to je najbitnije u ovom trenutku, a onda ćemo razmišljati o nastavku turnira“, zaključio je izbornik.

Utakmica protiv aktualnih europskih prvaka na rasporedu je u srijedu s početkom od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!