Košarka

Trae Young i Scottie Barnes pridružuju se NBA All-Star sastavu kao zamjene za ozlijeđene igrače

Filip Mihoković • srijeda, 07.02.2024.
Trae Young i Scottie Barnes pridružuju se NBA All-Star sastavu kao zamjene za ozlijeđene igrače
Foto: EPA

Adam Silver imenovao je Traea Younga i Scottieja Barnesa zamjenama za ozlijeđene igrače u All-Star utakmici. Youngu je ovo treći puta da je izabran u All-Star momčad, dok će Barnes, u Indianapolisu, po prvi puta zaigrati među najboljim igračima lige.

Trae Young iz Atlanta Hawksa i Scottie Barnes iz Toronto Raptorsa odabrani su da se pridruže rosteru Istočne konferencije na nadolazećoj NBA All-Star utakmici, 18. veljače u Indianapolisu. Povjerenik NBA lige, Adam Silver, objavio je vijest u utorak, imenujući Younga i Barnesa kao zamjene za ozlijeđene Joela Embiida i Juliusa Randlea.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trae Young, koji je po broju glasova navijača na drugom mjestu, po treći put će sudjelovati u prestižnoj All-Star utakmici. Young je trenutačno osmi najbolji strijelac NBA lige s impresivnim prosjekom od 27.3 poena po utakmici, a također je pokazao i svoje vještine organizacije igre, budući da je drugi po asistencijama, s najboljim prosjekom u karijeri, od 10.9 po utakmici.

S druge strane, Scottie Barnes, NBA rookie 2022. godine, sprema se za svoj debi na All-Star utakmici. Mlada zvijezda Toronto Raptorsa pruža iznimne izvedbe, postižući najviše prosjeke u karijeri od 20.2 poena, 8.1 skokova, 5.8 asistencija, 1.5 blokada te 1.2 ukradene lopte po utakmici.

Uključivanje Younga i Barnesa rezultat je ozljeda Joela Embiida iz Philadelphia 76ersa i Juliusa Randlea iz New York Knicksa, koji zbog toga ne mogu sudjelovati u All-Star utakmici. Embiid je uspješno odradio operaciju koljena u utorak, dok se Randle bori s dislociranim ramenom. Prema pravilima NBA lige, povjerenik je odgovoran za odabir zamjena kada All-Star igrači nisu u mogućnosti igrati zbog ozljeda.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!