Rukomet

Tko će na klupu hrvatske rukometne reprezentacije? Ugledno trenersko ime u ulozi glavnog favorita

Branimir Korać • srijeda, 07.02.2024.
Tko će na klupu hrvatske rukometne reprezentacije? Ugledno trenersko ime u ulozi glavnog favorita
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni savez još nije objavio ime novog izbornika, a u ulogu glavnog favorita iskočio je bivši europski prvak s Njemačkom Dagur Sigurdsson...

Suprotno dosadašnjoj praksi, Hrvatski rukometni savez čini se da je donio odluku kako će mušku reprezentaciju preuzeti Dagur Sigurdsson. Sigurdsson je veliko trenersko ime koje ne treba posebno predstavljati.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako piše Večernji list, Sigurdsson je već u Zagrebu na pregovorima s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza i mogao bi već danas postati novim hrvatskim izbornikom.

50-godišnji Islanđanin pod ugovorom je s Japanskim rukometnim savezom, ali poziv iz Hrvatske je ponuda koja se ne odbija, hrvatska reprezentacija je ipak daleko veći izazov nego japanska i interes nije upitan.

Njegov najveći trenerski uspjeh je zlatno odličje s njemačkom reprezentacijom ne Europskom prvenstvu u Poljskoj gdje je unatoč silnim problemima s ozljedama i izostancima otišao do kraja.

Ujedno je i zaslužan za ekspanziju rukometa u Austriji i Japanu čije je reprezentacije također vodio, a u klupskom rukometu šest godina vodio je Fuchse Berlin.

Bio je proglašavan najboljim trenerom svijeta, najboljim trenerom u Njemačkoj, osvajao je kao trener Njemački kup, EHF kup, titulu europskog prvaka te vodio Njemačku i do bronce na Olimpijskim igrama.

U svakom slučaju jako ime koje će morati odmah zapeti jer su olimpijske kvalifikacije pred vratima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!