Rukomet

Hrvatska traži novog izbornika, Perkovac smijenjen jednoglasnom odlukom

Mihaela Bradovski • utorak, 06.02.2024.
Hrvatska traži novog izbornika, Perkovac smijenjen jednoglasnom odlukom
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Goran Perkovac nije se dugo zadržao na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, smijenjen je s izborničke pozicije. Ime nasljednika bit će poznato u narednim danima...

Iako je još u Njemačkoj bio uvjeren kako će ostati na klupi reprezentacije, Goran Perkovac smijenjen je jednoglasnom odlukom Upravnog odbora s izborničke pozicije i Hrvatski rukometni savez u narednim danima objavit će ime novog izbornika.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Perkovac je na klupu došao nakon Hrvoja Horvata, imao je velike planove, pokušavao promijeniti stil igre, ali negdje je dobio, negdje izgubio i u konačnici nije ispalo dobro.

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj krenuo je kao u snu, razbijena je Španjolska, ali kasnije kada je bilo najbitnije, Hrvatska je padala na ispiti. Iako nikako nije mogla do pobjede, Hrvatskoj su se uporno poklapali rezultati i iako nije bila uvjerljiva, mogla je čak do polufinala.

U konačnici, morala se zadovoljiti pobjedama protiv Španjolske na startu, Njemačke na kraju i Rumunjske u skupini. Remizirala je s Austrijom koja je čeka u olimpijskim kvalifikacijama.

Olimpijske kvalifikacije su apsolutni imperativ, a Hrvatsku će u nju povesti novi izbornik. Hrvatski rukometni savez najavio je odluku u narednim danima i morat će biti brzo. Olimpijske kvalifikacije su za nešto više od mjesec dana, od 14. do 17. ožujka.

Iz Saveza poručuju kako nemaju spremno zamjensko rješenje koje bi došlo umjesto Perkovca, a ova smjena, manje od 40 dana prije olimpijskih kvalifikacija, najbolje govori koliko su u Savezu nezadovoljni Perkovčevim mandatom.

Ostaje za vidjeti tko će ga naslijediti, a lako je moguće da će biti riječ o nekom povratniku na klupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!