Nogomet

Krunoslav Jurčić novi je trener egipatskog prvoligaša

Filip Mihoković • srijeda, 07.02.2024.
Krunoslav Jurčić novi je trener egipatskog prvoligaša
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

runoslav Jurčić trenersku karijeru će nakon pauze nastaviti u Egiptu. Bivši trener Dinama preuzet će klupu Pyramidsa iz Kaira, trenutno četvrte momčadi egipatske Premier lige.

Bivši hrvatski reprezentativac Krunoslav Jurčić postao je novi trener egipatskog Pyramidsa. Jurčiću će Egipat biti šesta zemlja u kojoj je obnašao ulogu trenera, a posljednje je trenirao Al Nasr Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 2021. godine. Pyramidsi će biti 11. Jurčićeva ekipa, a klub je danas na službenim stranicama objavio potpisivanje novog trenera.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jurčić je kao igrač bio članom zlatne generacije Vatrenih, osvojivši broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine pod izbornikom Miroslavom Ćirom Blaževićem. Trenersku karijeru započeo je 2006. godine u Puli, a u Hrvatskoj je od tada bio trener Slaven Belupa, Lokomotive te Dinama u tri različita navrata. Nakon pauze od dvije godine vraća se trenerskom zvanju vodeći slovenski Maribor, a nakon Slovenije odlazi na klupu turskog Adanaspora.

2017. godine okušao se kao izbornik Saudijske Arabije, a sljedeće godine preuzima klupu Al Nassra iz Rijada. Nakon epizode u Saudijskoj Arabiji odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate gdje trenira Baniyas i Al Nasr iz Dubaija, koji mu je ujedno i posljednji klub koji je vodio prije potpisa za Pyramidse. Najviše uspjeha imao je na klupi Dinama, osvojivši ligu tri puta te jednom Kup i Superkup.

Nakon što je posljednji put na Dinamovoj klupi smijenjen poslije poraza u Ligi prvaka, Jurčić je s pet trofeja postao drugi najtrofejniji trener Modrih, zaostajući jedino za legendarnim Ćirom koji ih je osvojio šest.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!